Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombameglepetés! Robben meghozta a döntését – HIVATALOS

A Bayern München csapatától a 2018-2019-es szezon végeztével távozó Arjen Robben a számos nemzetközi érdeklődés ellenére váratlan (?) bejelentést tett karrierjét illetően…

Ugyan a hírek szerint Arjen Robben játéka iránt hazájából, Olaszországból és az MLS-ből is lett volna érdeklődés, a 35. életévében járó holland szélső úgy határozott, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól.

A rutinos játékos 2009-ben tette át a székhelyét a Bayern München csapatához, azt megelőzően a Real Madrid (2007-2009), a Chelsea (2004-2007) és a PSV (2002-2004) alkalmazásában állt. A bajorok alkalmazásában eltöltött egy évtized alatt 309 tétmérkőzésen 144 gólt szerzett, miközben nyolc alkalommal hódította el a salátás tálal, ötszörös Német Kupa-győztesnek mondhatja magát, 2013-ban pedig bezsebelte a BL-serleget.

A stoplist szögre akasztó Robben az alábbi közleménnyel búcsúzott a szurkolóktól:

„Sokat gondolkodtam a közelmúltban a jövőmön, s úgy döntöttem, befejezettnek tekintem pályafutásomat. Kétségkívül ez életem legnehezebb döntése. Még mindig imádom a futballt, de szembe kellett néznem a valósággal, s rájöttem, már nem tizenhat éves vagyok, aki azt se tudja, mi az a sérülés. Jelenleg egészséges vagyok, s szeretném, ha ez így maradna.”