Copa América: Messi rendkívül súlyos büntetést kaphat – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint a Dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) példátlanul súlyos büntetés kiszabását tervezi a Copa América szervezőit élesen bíráló és korrupciót emlegető Lionel Messire, aki a bronzmérkőzést követően fakadt ki

Lionel Messi nyilatkozatát követően a CONMEBOL a következő közleményt adta ki, melyből már sejthető, hogy az FC Barcelona argentin csillaga valamilyen büntetésre számíthat:

„A futballban néha nyersz, és néha vesztesz, s a fair play egyik alappillére az, hogy az eredményt mindig tisztelettel tudomásul veszed. Ugyanez vonatkozik a játékvezetői döntésekre. Elfogadhatatlan, hogy egy tizenkét csapatos tornán, amelyen minden résztvevő egyenlő feltételek mellett versenyez, valaki megalapozatlan vádakkal megkérdőjelezi a Copa América feddhetetlenségét. A vádak tiszteletlenséget sugallnak a torna, a résztvevő játékosok és a CONMEBOL több száz alkalmazottja felé”

A spanyol AS úgy tudja, hogy a Dél-amerikai szövetség rendkívül súlyos eltiltással tervezi sújtani a kihágó klasszist, és nem elképzelhetetlen, hogy akár két évre is eltilthatják őt a szövetség égisze alá tartozó mérkőzésektől, ebben az esetben Messi a jövőévi, hazai társrendezésű Copa Américán és a következő vb-selejtezősorozatban sem állhatna hazája rendelkezésére.

A 32 esztendős klasszis annak ellenére, hogy idén sem tudott címet nyerni a válogatottal, továbbra sem tervezi, hogy ne viselje többet a címeres mezt.

Argentína végül a harmadik helyen végzett a kontinensviadalon, míg a tornát a házigazda Brazília nyerte.