Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bartomeu: “Gondolnunk kell a Messi utáni időszakra is”

A Barcelonának lassan szembe kell néznie a valósággal, hiszen egyre inkább közeledik a Messi utáni éra a klubnál. A katalán csapat elnöke, Josep Bartomeu most arról beszélt, hogy már készülnek erre az időszakra.

Forrás: Lluis Gene/AFP

Lionel Messi jelenlegi szerződése 2021-ben jár le a Barcelonánál, de a klub várhatóan egy új, négyéves kontraktust ajánl fel neki, amellyel 36 éves koráig a Camp Nou-ban maradna. Ez lesz a tizedik szerződéshosszabbítása azóta, hogy 2004-ben felkerült az első csapatba. Az argentin támadó júniusban lett 32 éves, és a Messi utáni korszak egyre közelebb van a Barcelonánál, amire most a klub új játékosok felvásárlásával készül Josep Bartomeu elnök elmondása szerint.

“Úgy gondoljuk, hogy kötelességünk már most a Messi utáni időszakra is gondolnunk, és az új igazolásaink már erre reflektálnak. Tudjuk, hogy egyre közelebb van, hogy Messi abbahagyja a labdarúgást, de elnökként remélem, hogy még nagyon sokáig játszik még nálunk.”

– nyilatkozta Bartomeu a Reutersnek.

A Barcelona elnök azt is elmondta, hogy reméli, minél hamarabb le tud ülni tárgyalni Messivel, ahol egy éltre szóló szerződést is ajánlanak majd neki, mint azt tették Andres Iniestánál is, bár a spanyol középpályás végül Japánba igazolt. A szerződés Messi esetében is lehetővé tenné, hogy elhagyja a klubot, ha egy másik országban szeretné még kipróbálni magát vagy nyugdíjba vonulna, később pedig visszatérhet Barcelonába akár nagyköveti vagy akár edzői státuszban is.