Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb spanyol tehetséget vinne Guardiola a Citybe – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint Pep Guardiola ismét a La Ligából igazolna, a legújabb kiszemeltje pedig a Real Sociedad fiatal spanyol szélsője, Mikel Oyarzabal. 

Forrás: AS

A spanyol AS információi szerint a Manchester City ki akarja fizetni Mikel Oyarzabal kivásárlási árát a Real Sociedadnak, hogy minél hamarabb megszerezzék a fiatal spanyol szélsőt. Pep Guardola a szinte biztosan távozó Leroy Sané helyére szemelte ki a 22 éves játékost, aki az U21-es Eb-n a bajnok spanyol válogatott egyik legjobbja volt.

Oyarzabal kivásárlási ára 75 millió euró, a City pedig már kapcsolatba lépett a játékos képviselőivel, hogy minél hamarabb lezáruljon az üzlet, emellett sokkal magasabb fizetést is ajánlanak neki, mint ami a játékos jelenlegi, 2024-ig szóló szerződésében szerepel.

Oyarzabal a Real Sociedad saját nevelésű játékosa, aki 2016-ban került fel a felnőttekhez. Azóta alapemberré vált, és a csapat egyik legjobbja lett, így nem szívesen válnának meg tőle. A 22 éves szélső az előző szezonban 41 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 13 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

A Manchester City a nyáron már leigazolta 70 millió euróért Rodrit az Atletico Madridból, hozzá csatlakozhat frissen érkező spanyolként Oyarzabal.

Manchester City – Transzfer térkép

Érkezők: Rodri (Atlético Madrid – 70 millió), Angelino (PSV – 12 millió) Zack Steffen (Columbus Crew – 8 millió)
Távozók: Fabian Delph (Everton – 9,5 millió) Vincent Kompany (Anderlecht – ingyen)