Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Spanyolország tárt karokkal várja a katalánok tinizsenijét! – Sajtóhír

A Real Betis ellen a klub történetének második legfiatalabban debütáló játékosával, Ansu Fati-val óriásit fordult a világ szűk egy hét alatt.

(Kép: as.com)

Történt ugyanis, hogy amilyen váratlanra sikeredett a 16 esztendős Bissa Guinea-i születésű tehetség barcelonai debütálása, olyan váratlanul kerülhet be Fati a spanyol U17-es válogatott világbajnoki keretébe.

A hírek szerint ugyanis a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) minden követ megmozgat azért, hogy Ansu Fati ott lehessen az októberi brazíliai tornára utazó keretben.

Mindehhez gyorsított eljárásban a játékosnak meg kellene kapnia a spanyol állampolgárságot. Minderre azért nagy esély mutatkozik, figyelembe véve, hogy Fati 6 éves kora óta Spanyolországban él, és még utánpótlás válogatott sem volt más ország színeiben. (A spanyol jogszabályokat és a játékos faital korát figyelembe véve Fati édesapjának is spanyol állampolgárnak kell lennie – a szerk.)

Az As sportnapilap egy érdekes körülményre is felhívja a figyelmet, mégpedig arra, hogy Bissa-Guinea, mint egykori portugál gyarmat, elsőként a korábbi anyaországgal, Portugáliával együttműködve állít ki útlevelet. Így még az is benne van a pakliban, hogy a spanyolok törekvéseit átírva, Fati előbb kap portugál útlevelet…