Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca-Juve: januárban megtörténhet a várt csere – sajtóhír

A nyári átigazolási időszak során már több forrásban is felmerült lehetőségként, januárban pedig könnyen meg is valósulhat a Barcelona és a Juventus közti középpályáscsere…

Az olasz Tuttosport beszámolója szerint komoly horderejű játékoscserére készül a télen a Barcelona és a Juventus, melynek keretein belül két mellőzött középpályás, Ivan Rakitic és Emre Can válthat klubot a két aktuális bajnok csapat között.

A 30 esztendős Rakitic 2014 óta áll a Barca alkalmazásában, korábban a Sevilla, a Schalke 04 és a Basel csapatait szolgálta. A katalánok középpályájának gyakorlatilag érkezése óta kirobbanthatatlan kulcsfigurája, idényenként rendszerint legalább 50 mérkőzésen játszott, melyet a legutóbbi kiírásban is elért, de a jelek szerint a felek közt egyre inkább megingott az összhang, és a nyáron is számtalan üzletben felmerült a távozásának lehetősége. Ráadásul az újonnan elrajtolt idény első három fordulójában csupán 45 percet töltött a pályán.

Eközben az öt évvel fiatalabb német válogatott és egykori Liverpool-játékos Can múlt nyáron szerződött a torinóiakhoz, és bár tavaly 30 mérkőzésen számoltak vele, Sarri mesternél immár teljesen kiesett a pikszisből, még a BL-keretbe sem nevezték őt be. Mindez egyértelmű üzenet a mellőzése szempontjából, így érthető hogy a játékos is mielőbb távozni szeretne a csapattól.

Az érintett labdarúgók minden bizonnyal nyitottak lennének a váltásra, és a klubok is erősítéseket szeretnének eszközölni középpályás poszton, így könnyen lehet, hogy a következő hónapokban körvonalazódhat a januárban esetlegesen megköttetésre kerül játékoscsere…