Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: ezért nem Higuain viseli a 9-es mezt

Gonzalo Higuain az előző szezont kölcsönben töltötte, idén viszont visszatért a Juventusba, ahol Maurizio Sarri számít rá. Az argentin játékos azonban nem a kilences mezben játszik, és most azt is elárulta, hogy miért. 

Forrás: Tuttosport

Gonzalo Higuain amikor 2016-ban a Juventusba igazolt, ragaszkodott hozzá, hogy a 9-es számú mezt viselje, és így volt ez egészen 2018 nyaráig, amikor is kölcsönadták az AC Milannak. Fél szezont töltött a bajnoki riválisnál, majd újra kölcsönbe került, ezúttal a Chelsea-hez, de mindkét csapatnál a 9-es mezt viselte.

Most nyáron visszatért a Juventushoz, ahol már marad is, viszont már a 21-es mezben játszik, amit magának választott. Az argentin támadó most elárulta, hogy miért nem ragaszkodott a régi számához, az ok pedig a kislánya. 

Az én döntésem volt, hogy nem a 9-est viselem, és inkább a 21-es mezt választom. Ennek az az oka, hogy a kislányom 21-én született, így kicsit minden mérkőzésen velem van. Érzelmi döntés volt, és remélem, hogy szerencsét hoz majd.”

Az argentin támadó hozzátette, hogy nagyon örül, hogy a Juventus játékosa maradt.

“Mivel a visszatértemkor semmi sem volt biztos, úgy döntöttem, hogy megmutatom, érdemes vagyok rá, hogy a csapat tagja legyek. Boldog vagyok, hogy a Juventushoz tartozhatom, hiszen ez egy fantasztikus klub, egy hatalmas szurkolótáborral.” 

Úgy tűnik, hogy Higuain számításai beváltak, hiszen Maurizio Sarri számít rá a csapatban. A 31 éves csatár a Juventus eddigi mind a két mérkőzésén kezdőként léphetett pályára, és már egy gólt is szerzett.