Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: rangadónyeréssel kapaszkodik a DAC – videóval

A Slovan Bratislava szombati, emlékezetes sikere után a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 10. fordulójának vasárnapi játéknapján az FC DAC 1904 együttese egyik legnagyobb riválisát, a Zsolna együttesét látta vendégül a MOL Arénában…

Az FC DAC 1904 a múlt hétvégi hazai vereség feledtetését tűzhette ki célul maga elé a tavalyi harmadik helyezett Zsolna elleni rangadó előtt. Peter Hyballa kezdőcsapatában szokás szerint Vida Kristopher és Vida Máté személyében két honfitársunk kapott szerepet, a csapatkapitány Kalmár Zsolt változatlanul térdsérüléséből lábadozik. Az első játékrész derekánál a panamai légiós, Erick Davis bombagóljával jutott vezetéshez a DAC, amely a továbbiakban is uralta a játékot, és többször is lett volna lehetősége az előny növelésére, azonban a hármas sípszóig nem született már több találat.

Öt fordulón belüli negyedik sikerével a harmadik helyen a csallóközi gárda közelebb került a legyőzött zsolnaiakhoz, és mindnyájan nagyon reméljük, hogy hamarosan rendeződhet a helyzet a gárda új kabalafigurája körüli botrány után.

FC DAC 1904 – Zsolna 1-0 (1-0)
Gólszerző: Davis (21.) ill.

FC DAC 1904: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Vida Máté, Oravec – Fábry (Blackman 72.), Ronan, Vida Kristopher – Ramirez. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye