Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási öngólt lőtt az FC DAC 1904 klubvezetése! – videóval

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő FC DAC 1904 médiacsapata csütörtök délután hivatalosan is bemutatta a klub új kabalafiguráját MANGALACIT, aki rövid időn belül hatalmas felháborodást váltott ki szurkolói körökben.

A SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK szurkolói csoport izzik az indulatoktól, és a döbbenettől, avagy valami nagyon félresiklott. Mangalaci, aki egy mangalica ugyanis hatalmas támadási felület szurkolói körökben, és sokan úgy vélik, hogy a disznó mint szimbólum, a szurkolók megalázása is egyben. Többen nehezményezik, hogy a klubvezetés nem kérdezte meg a szurkolókat, és nem lehetett szavazni különféle alternatívákra, hiszen akkor biztosan nem ez lett volna a végeredmény. Valaki azonban ezt kitalálta, és ami még érdekesebb, jóvá is hagyta, avagy már ajándéktárgyakat is gyártottak az új kabalafigura logójával.

Természetesen az internet népe egyből rákapott a témára, és már meg is születtek az első mémek, megkezdődött a DAC “kicsontozása”. Érdekes kérdés, hogy milyen lesz a lelátói hangulat a vasárnapi Zilina elleni bajnoki rangadón, avagy egyesek a bérletük visszaadását is kilátásba helyezték, és a részleges szurkolói bojkott, egyes csoportok távolmaradása sem elképzelhetetlen.

Szigeti Attila, a facebook-csoport egyik vezetője nyílt levelet írt a klubvezetésnek, melyben a szurkolókkal közösen fejezik ki nemtetszésüket az új kabala, és a történések ellen, az eljárást is nehezményezve.

Tisztelt Projektmenedzser alias Mangalaci!

Mély felháborodásunkat szeretnénk kifejezni a megszületett DAC labdarúgó csapatának kabalafigurája miatt, amely véleményünk szerint nem kevés támadási felületet szolgál majd a Fortuna Liga vetélytárs szurkoló csoportjai számára.

Magyarul írom!

A DAC szurkolót és csapatunkat egy disznóhoz fogják hasonlítani. Aki ezt kiötlötte nem jártas a szurkolói csoportok közt vívott pályán kívüli harcban. Merészelem felhívni a DAC tulajdonosának, Világi Oszkárnak a figyelmét, hogy ez a projekt nem csak, hogy rossz, de véleményünk szerint megalázó is.

Szigeti Attila és sok(!!) DAC szurkoló