Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berbatov: “Messi és Ronaldo is szenvedne ebben a csapatban”

A Manchester United korábbi támadója elég keményen fogalmazott a jelenlegi csapattal szemben, valamint tett egy érdekes kijelentést is.


Dimitar Berbatov szerint a jelenleg mutatott játékával a Vörös Ördögökön még Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sem tudna segíteni, egész egyszerűen szenvednének a csapatban. A gárda botrányosan kezdte a Premier League idei szezonját, ugyanis 8 fordulót követően, 2 győzelemmel, 3-3 döntetlennel és vereséggel állnak, gólt is mindössze 9-et szerzett az Ole Gunnar Solskjaer által irányított Manchester United. A már visszavonult bolgár támadó úgy gondolja, hogy nem elég kreatív az együttes és nincs megfelelő számú kialakított helyzet, így a világ két legjobb játékosának sem menne a gólszerzés. Továbbá a csapattal többször szóba hozott, Mario Mandzukicról is ejtett néhány szót, úgy gondolja, hogy lenne értelme a horvátot a Premier League-be csábítani.

“A United csapatként nem működik megfelelően, a téli átigazolási időszakban pedig nagyon nehéz erősíteni. Nem számít mennyire vagy fantasztikus játékos, még Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is szenvedne egy olyan csapatban, amely nem tud helyzeteket kialakítani. Mikor eladod két jó kvalitású támadódat is [Lukaku és Sánchez –  a szerk.], akkor egyértelmű, hogy pótolnod kell őket. Anthony Martial most sérült, és nélküle egyetlen igazi góllövője sincs a csapatnak. Tehetséges fiatal játékosaik vannak, ugyanakkor szükségük van olyan rutinos emberekre, mint például Mandzukic. Ő egy remek játékos, aki bár nem játszott még a Premier League-ben, de szerintem hamar fel tudná venni a liga ritmusát, az ő kvalitásaival. Zlatan Ibrahimovic 34 éves volt, amikor aláírt a Manchester Unitedhez, és neki sem volt problémája. Véleményem szerint a tapasztalat jó dolog. Rashford, Martial, Greenwood mind fiatal játékosok, akik sokat tudnának tanulni Mandzukictól” – nyilatkozta a Betfairnek Berbatov.