Magyar-azeri: ajándék a kilátogató gyerekeknek

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2019 október 12. 16:15

Az eredetileg zárt kapusnak jelölt Magyarország-Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a szabályok értelmében a szövetség lehetőséget biztosít, hogy 15 ezer gyermek ott lehessen a lelátókon vasárnap este…

A mérkőzésre mintegy 15 ezer gyereket várnak a Groupama Arénába az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre, s hogy ne kelljen üres hassal szurkolniuk, arról a stadiont üzemeltető Lagardere Sports Hungary, valamint a catering partner, a Stadion Event tesz: a kilátogató gyermekeket teával és zsíros kenyérrel látják vendégül.

Mint ismert, az UEFA fellebbviteli bizottsága korábbi ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, amelynek értelmében a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar labdarúgó-válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt. A szabályzat ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy 14 éven aluli gyerekek a helyszínen tekintsék meg az összecsapást, így nem lesznek üresek a lelátók. Az MLSZ közlése szerint körülbelül 15 ezer gyermek buzdítja a magyar válogatottat a vasárnapi mérkőzésen.

A találkozó vasárnap 18 órától kezdődik, és az M4 Sport televízió élőben fogja közvetíteni.