Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: kijelölték a magyar keretet

Preisinger Sándor szövetségi edző kijelölte a magyar U17-es válogatott végleges keretét a közelgő, brazíliai korosztályos világbajnokságra…

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a helyszínre, ahol október 26-án kezdi meg szereplését. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékost és 3 kapust lehetett nevezni az október 16-i határidőig, a keretben a torna rajtjáig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a vb kezdetéig megsérül, két tartalék játékos is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült(ek) helyére.

Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből:

“Nem volt könnyű dolgom a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek velünk Brazíliában. Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani vb-szereplés az ő sikerük is. Három napunk lesz Telkiben az elutazás előtt, ebben az időszakban már próbálunk alkalmazkodni a brazíliai időzónához, és minden szempontból felkészülni a ránk váró feladatra.”

A magyar válogatott kerete az U17-es világbajnokságra

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma – Olaszország), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Red Bull Salzburg – Ausztria), Kosznovszky Márk (Parma – Olaszország), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien – Ausztria), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk – Belgium), Molnár Rajmund (Benfica – Portugália)
Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)

A magyar válogatott sorrendben Nigéria, Ausztrália és Ecuador csapataival játszik a csoportkörben.