Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Pulisic mesterhármassal győzött le a Chelsea – videóval

A Premier League 10. fordulójában a Leicester hatalmas győzelme mellett a Chelsea is  gólgazdag mérkőzést játszott a Burnely-vel. Chrisrian Pulisic meghálálta Frank Lampardnak, hogy a kezdőbe nevezte, és mesterhármast szerzett a mérkőzésen. A hazai csapat csak a szépítésre volt elég, bár Jay Rodriguez hatalmas gólt szerzett a hajrában. 

Forrás: premierleague.com

Nagyon jól kezdte a Chelsea a mérkőzést, sokat támadtak, ám az első góljukig a 21. percig kellett várni, amikor Christian Pulisic egy nagyszerű szóló után a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A 25. percben a Burnley is helyzetbe került, ekkor Erik Pieters lőtt kapura, de Kepa Arrizabalaga látványos mozdulattal védeni tudott. A 28. percben ismét Pulisic próbálkozhatott, de ezt a lövést Nick Pope most megfogta. Már úgy tűnt, hogy marad az egygólos előny a szünetre, de a 45. percben a Chelsea meglőtte a második találatát is. Ismét Pulisic futhatott a kapu felé, majd ismét a jobb sarokba lőtt a kapus mellett.

A második játékrészt is jól kezdte a Chelsea, hiszen az 56. percben egy szöglet után Pulisic fejelt a hálóba, amivel az amerikai támadó megszerezte a mesterhármasát.  Két perccel később egy kontrából Abraham indította Williant, a brazil pedig a védőjét becsapva találat a kapuba, ezzel megszerezve a londoniak negyedik gólját. A 76. percben a játékvezető befújt egy tizenegyest a Chelsea-nek James Tarkowski tizenhatoson belüli szabálytalansága miatt, de ezt a döntését végül a videóbíró használata után visszavonta. Már úgy tűnt, hogy a Chelsea kapott gól nélkül a meccset, és marad a négygólos előnyük, de a 86. percben szépített a Burnley, Jay Rodriguez fantasztikus bombájával, amivel szemben Kepa tehetetlen volt. A hazai csapat igaz kicsit későn, de belehúzott a végére, és a 89. percben ismét gól szereztek. Most Dwight McNeil tekert a hálóba a mozdulatlanul maradt spanyol kapus mellett, ezzel lezárva a mérkőzést.

Burnley – Chelsea: 2-4 (0-2)
Helyszín: Turf Moor stadion (Burnley) Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Rodriguez (86.), McNeil (89.) ill. Pulisic (21. 45. 56.), Willian (58.)
Sárga lap: Hendrick (65.), Pieters (67.), Brady (90+2.) ill. Willian (53.), Hudson-Odoi (77.)
Kiállításill. –

Bunley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeil, Cork, Westwood, Hendrick (Brady, 84.), Barnes (Vydra, 63.), Rodiguez. Vezetőedző: Sean Dyche

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Alonso (James, 63.), Kovacic, Jorginho, Mount, Pulisic, Willian (Hudson-Odoi, 72.), Abraham (Giroud, 70.). Vezetőedző: Frank Lampard

https://www.youtube.com/watch?v=ONvsfLqAxJo

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
Southampton–Leicester City 0–9

Szombat:
Manchester City – Aston Villa: 3-0
Brighton
–Everton: 3-2
Watford–Bournemouth: 0-0
West Ham–Sheffield United: 1-1
Burnley–Chelsea: 2-4

Vasárnap:
15:00: Newcastle–Wolverhampton (Tv: Spíler1)
17:30: Arsenal–Crystal Palace
17:30: Liverpool–Tottenham (Tv: Digi Sport1)
17:30: Norwich–Manchester United

A tabella jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: