Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA büntetéssel fenyegeti a Cardiffot Emiliano Sala átigazolása miatt

Továbbra sem zárult le az idén januárban repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Emiliano Sala átigazolási díja körüli vita, ami miatt most a Nemzeti Labdarúgó-szövetség (FIFA) transzfer tiltással fenyegeti a Cardiff Cityt.

Forrás: Getty Images

A Cardiff City továbbra sem hajlandó kifizetni Emiliano Sala átigazolási díjának első részletét a Nantes számára. A francia klub még márciusban fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), miután a Cardiff szerint nem hivatalos Sala klubváltása.

A FIFA első döntése szerint a walesi klubnak 45 napja maradt arra, hogy kifizesse a Nantesnek az argentin játékos átigazolási díjának első, közel 6 millió eurós részletét. Ezt a döntést támadta meg a Cardiff, de a szövetség most megerősítette, hogy elutasították a walesiek fellebbezését, és ha nem utalnak, három átigazolási időszakból is kizárhatják őket. 

Sala idén januárban 17 millió euróért igazolt a Cardiff City csapatába a francia Nantes-tól. A játékost már be is mutatta az új klubja, de ezt követően visszautazott Franciaországba, hogy elbúcsúzzon csapattársaitól, majd mielőtt visszatért volna Nagy-Britanniába, lezuhant a repülőgépe.

A két csapat azóta nem tud megegyezni az átigazolásról. A walesi klub szerint nem hivatalos a transzfer, mert Sala szerződése nem felelt meg az aláírási pénzekre vonatkozó előírásoknak, ezért nem is léphetett volna pályára a Premier League-ben. A francia klub viszont úgy gondolja, hogy mivel a FIFA rendszerében január 21-én sikerrel rögzítették a támadó klubváltását, így az egyezség megszületett, és ezután már a Cardiff dolga a további papírmunkák elvégzése.