Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi példáját követheti a Salzburg gólvágója

A Sky Sports értesülései szerint a nyártól a német élvonalban szereplő RB Leipzigben folytathatja pályafutását Erling Haaland. 

A lipcseiek edzője Julian Nagelsmann már jelezte a klubvezetésnek, hogy szívesen látná csapatában a rendkívül gólérzékeny, BL-rekorder támadót, aki az idei szezonban 17 tétmérkőzésen 23 gólt szerzett. Haaland sem zárkózik el a váltástól, akinek korábban édesapja is azt tanácsolta, hogy ne kapkodjon a klubváltással, és ne akarjon azonnal Európa legnagyobb csapatainak egyikéhez igazolni.

„Egy nap szeretne a Premier Leageue-ben játszani, de hogy ez a nap mikor jön el, arról fogalmam sincs. Az a legfontosabb, hogyha megtörténik, kellően felkészült legyen.” – nyilatkozta a Leeds Unitedet és a Manchester City-t is megjáró Alf-Inge Haaland.

Erling Haaland szerződtetése lenne a 17. átigazolás az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg között. Kitűnő példa erre a Leipzig és a magyar válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter, aki 2013 és 2015 között 65 bajnokin lépett pályára Salzburgban. Már csak a fiatalos öltöző miatt is jó választás lehet a norvégnak Lipcse. A Bajnokok Ligája-résztvevő klub rendelkezik a Bundesliga legfiatalabb átlagéletkorával, 23,4 évvel.

Haaland iránt olyan csapatok érdeklődnek, mint a Manchester United, a Liverpool, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Juventus.

A 19 esztendős csatár a többek között a Bayern München, a Manchester United és a Liverpool által csábított Timo Werner utódja lehet Lipcsében 2020 nyarától.