Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewandowski szenzációs, a Bayern kitömte a Dortmundot – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Bayern München hazai pályán négygólos győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen.

A Klassikernek megbízott vezetőedzővel nekivágó bajorok az első perctől kezdve nyomás alatt tartották a vendégeket, ennek először a 17. percben lett meg az eredménye: Benjamin Pavard beívelését Robert Lewandowski váltotta gólra fejjel – a lengyel csatár az idény összes eddigi bajnokiján eredményes volt. A szünet előtt Lucien Favre, a Dortmund trénere kényszercserét hajtott végre, Raphael Guerreiro állt be Jadon Sancho helyére, aki nem volt százszázalékos állapotban.

A második játékrész a lehető legjobban indult a müncheniek számára, akik Serge Gnabry találatával megduplázták előnyüket. A Borussia támadójátékát a kispadról beszálló Marco Reus és Paco Alcácer sem tudta kellően felpörgetni, sőt az utolsó negyedórában a címvédő újabb gólokat rámolt be: előbb Lewandowski vette be ismét Roman Bürki kapuját, majd a 80. percben Mats Hummels jegyzett öngólt.

A rekordbajnok Bayern a győzelmével megelőzte a BVB-t a tabellán, Hansi Flick gárdája immáron a harmadik helyen találhatjak magukat. A következő fordulóban a Dortmund a Paderbornt látja vendégül, míg bőrnadrágosok a Düsseldorf vendégei lesznek.

Bayern München – Borussia Dortmund 4–0 (1-0).
Gólszerzők: Lewandowski (2), Gnabry, Hummels (öngól).

A találkozó videós összefoglalója:

A hétvége további eredményei és programja:

Köln 1–2 Hoffenheim
Schalke 3–3 Düsseldorf
Paderborn 0–1 Augsburg
Mainz 2–3 Union
Hertha 2–4 Lipcse

Vasárnap
13:30 Gladbach –Werder
15:30 Wolfsburg – Leverkusen
18:00 Freiburg – Frankfurt

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: