Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: BL-győztes edző mentheti meg az egyik londoni klubot

A mostani szezonban kifejezetten gyenge szezont tudhatnak a magukénak London klubjai a Premier League-ben. A hat fővárosi együttesből négy is az alsóházban tanyázik. Cikkünk alanya a West Ham csak a 16. helyen tanyázik, miközben tavaly a 10. pozícióban végzett.

Pedig a dolgok inkább csak előnyükre változhattak a „Kalapácsosoknál”. Lévén a keret inkább erősödött, mintsem gyengült volna. A kispadon pedig az állandóság a jellemző, ugyanis Manuel Pellegrini pozíciója még mindig biztosnak tűnt eddig. A chilei szakember azonban kezdhet aggódni, ugyanis hiába szól szerződése a 2021-es szezon végéig, hamarosan a kirúgás sorsára juthat.

Pellegrinit állítólag a Premier League-veterán Rafa Benítez válthatja. A Liverpoolt, a Chelsea-t és a Newcastle korábban már irányító spanyol edző jelenleg Kínában dolgozik. Benítez a Dalian Yifang mestere, azonban egy újabb lehetőség az angol bajnokságba gyorsan visszacsábíthatná a topfutballba.

Benítez korábban öt trófeát nyert angol klubokkal. Legnagyobb sikere a Bajnokok Ligája-győzelem a Liverpoollal, még 2005-ből.