Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: botlott az Arsenal, a Pool nyerni tudott a Palace otthonában – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 12. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Liverpool begyűjtötte a három pontot a Crystal Palace ellen, míg az Unai Emery irányításával gyengélkedő Arsenal újabb döntetlent ért el.

Az Ágyúsok már a 8. percben hátrányba kerültek a Southampton ellen, méghozzá Danny Ings találatával, aki egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után volt eredményes. A hazaiak nem törtek össze, hamar sikerült egyenlíteniük: egy remek támadás végén Alexandre Lacazette kozmetikázott az eredményen. A második játékrészben a vendégek több gólhelyzetet is elpuskáztak, mégis sikerült vezetéshez jutniuk: Bernd Leno előbb kivédte James Ward-Prowse büntetőjét, a kipattanónál azonban tehetetlen volt. A hajrában a csereként beálló Gabriel Martinelli nagyszerű megoldásainak köszönhetően az Arsenal ismét egalizált, ezúttal is Lacazette révén.

Arsenal – Southampton 2–2 (1-1).
Gólszerzők: Lacazette (2), ill. Ings, Ward-Prowse.

A találkozó videós összefoglalója:

Egyáltalán nem volt könnyű dolga az éllovas Liverpoolnak, amely gól nélküli döntetlennel vonult az öltözőbe a szünetben. A fordulást követően ugyan a Vörösök gyorsan vezetést szereztek Sadio Mané góljával, Roy Hodgson együttese tisztességesen állta a sarat. A londoniak az utolsó 10 percben egyenlítettek is, ám nem sokáig örülhettek: Roberto Firmino a tisztázni képtelen Palace-védelem hibáit kihasználva berúgta a győztes gólt, így Jürgen Klopp alakulata továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját.

Crystal Palace – Liverpool 1–2 (0-0).
Gólszerzők: Zaha, ill. Mané, Firmino.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

West Ham 2–3 Tottenham
Bournemouth 1–2 Wolves
Brighton 0–2 Leicester
Everton 0–2 Norwich
Watford 0–3 Burnley

Szombat
18:30 Manchester City – Chelsea

Vasárnap
17:30 Sheffield – Manchester United

Hétfő
21:00 Aston Villa – Newcastle

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: