Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hátrányból fordítva győzött és jutott tovább a Spurs – videóval

A Bajnokok Ligája kedd esti játéknapján a B-csoportban pályára lépett a már biztos továbbjutó Bayern München, illetve José Mourinho is csatába vezette a Tottenhamet…

A csoportelső Bayern München csapata az ötödik mérkőzését is megnyerte a csoportkörben, miután a belgrádi pokolban magabiztosan győzedelmeskedtek Hans-Dieter Flick tanítványai. Az első negyedóra végén ragadták magukhoz az előnyt a bajorok, Coutinho jobb oldali beadását követően Leon Goretzka fejelt védhetetlenül a hálóba. A Bayern fölénye a második félidő elején újabb góllá érett, amikor egy kezezés miatt megítélt büntetőt Robert Lewandowski értékesített. A lengyel gólzsák pedig ezt követően alaposan kinyitotta a gólcsapot, s negyedóra alatt négy (!) találatot szerzett, egyúttal egymaga megsemmisítve a szerbek hátsó alakzatát. A találkozó végeredményét a legvégén Corentin Tolisso állította be.

Crvena zvezda – Bayern München 0-6 (0-1)
Gólszerzők:ill. Goretzka (14.), Lewandowski (53., 60., 64., 68. – az elsőt büntetőből), Tolisso (90.)

 

A tavalyi BL-döntős Tottenham kispadján első BL-meccsét játszotta José Mourinho, melyen a vártnál talán nehezebben, de biztosan sikerült felülmúlniuk az Olympiakosz gárdáját. A görögök alaposan ráijesztettek az Észak-londoniakra, ugyanis már az első húsz percen belül kétgólos vezetésre tettek szert: Youseff El Arabi egy parádés átlövésből volt eredményes, míg Ruben Semedo egy szöglet utáni lecsorgó labdát kotort be közvetlen közelről. A gyenge kezdés után lassan magához tért a Spurs, és a szünet előtt kis szerencsével meg tudták kezdeni a felzárkózást, Aurier bejátszását nem tudták felszabadítani, így az eljutott Dele Allihoz, aki élt is a lehetőséggel. Öt perccel a folytatást követően már kiegyenlítettek, Lucas elfutását követően Harry Kane talált a hálóba. A játékrész derekánál aztán fordított a Spurs: Szon átadásából a jobbról érkező Serge Aurier szerezte meg a vezető gólt, nem sokkal később pedig Kane is újra eredményes tudott lenni. Győzelmével a Spurs az utolsó fordulótól függetlenül biztosította helyét a legjobb 16 között.

Tottenham – Olympiakosz 4-2 (1-2)
Gólszerzők: Alli (45+1.), Kane (50.), Aurier (73.), ill. El Arabi (6.), Semedo (19.)

 

A B-csoport aktuális állása

A december 11-i zárófordulóban Bayern München-Tottenham és Olympiakosz-Crvena Zvezda mérkőzéseket rendeznek.