Vb 2022: A házigazdánál már most nagyon fogadkoznak!

Katar szövetségi kapitánya, a válogatottal az év korábbi szakaszában Ázsia-kupát nyerő Félix Sánchez elmondta, nagyon várja már a 2022-es világbajnokságot, amely szerinte nem kérdés, hogy minden téren sikeres torna lesz a házigazda szempontjából.

(Kép: as.com)

Az arab országgal pont a világbajnokság végéig szerződésben álló, korábban a Barca utánpótlásában is hírnevet szerző szakember a The Manager című televíziós műsorban beszélt katari életéről, a munkájáról, és persze a világbajnokságról.

“2006-ban voltam először Katarba, az Aspire Akadémián dolgoztam fiatalokkal. Csodás ország ez, amely egyből lenyűgözött. A válogatotthoz kerülve vonzott a kihívás, ami előttünk állt.” – Így a nemzeti csapatot 2017 júliusa óta irányító Sánchez.

“Emlékszem, csalódás volt, hogy 2017-ben hamar kiestünk a Öböl-kupáról (a térség arab államainak részvételével két évente rendezendő sorozat – a szerk.). Két év óta viszont nagyon sok minden változott. Az emberek most joggal várhatják el tőlünk, hogy megnyerjük az idei sorozatot. Mi pedig állunk elébe a kihívásnak!” – Folytatta a katari kapitány, aki ma magyar idő szerint 17:30-kor Irán ellen kezdi a tornát csapatával.

Sánchez elmondta ezt követően, hogy a hazai rendezésű vb előtt szeretné kivezetni az U23-as válogatottat a 2020-as tokiói olimpiára, hogy aztán következhessen a várva várt világbajnokság.

“Precíz és pontos tervek szerint készülünk a vb-re. Már most biztos vagyok abban, hogy fantasztikus világbajnokság lesz, hibátlan szervezéssel. Nekünk nincs más dolgunk, mint készen kell állnunk addigra!” – Így a katari kapitány.