Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: van Dijk duplájával növelte előnyét a Liverpool – videóval

A Manchester City döntetlenje után a szombat délutáni órákban további három mérkőzést rendeztek az angol bajnokság (Premier League) aktuális, 14. fordulójában…

Hiányzói ellenére a listavezető Liverpool ezen a hétvégén sem talált legyőzőre, a BL-címvédő “Vörösök” ellenállhatatlan menetelésbe kezdtek, és a szezon derekához közeledve továbbra is csak egyetlen pontvesztés szerepel a nevük mellett. Ezúttal némi meglepetésre nem a gólerős támadósor vitte a csapat szekerét, hanem a védelem oszlop, Virgil van Dijk tudott kétszer is (!) eredményes lenni az első félidőben egy hatperces periódusban, miután a holland hátvéd mindkétszer Alexander-Arnold pontrúgását követően fejelt védhetetlenül a Brighton hálójába. Szépen csordogált a találkozó egészen a 76. percig, amikor Alisson kapus a büntetőterületen kívüli kezezése miatt a kiállítás sorsára jutott. A Pool kiállított kapusa helyett Adrian állt be a ketrec elé, akit azonban Lewis Dunk egy gyorsan elvégzett szabadrúgással sokkolt. A hajrá így izgalmasabb lett, de a Liverpool emberhátrányban is diadalmaskodott, és immár 11 (!) pontra növelte előnyét a Manchester City előtt.

Liverpool – Brighton 2-1 (2-0)
Gólszerzők: van Dijk (18., 24.) ill. Dunk (79.)
Kiállítva: Alisson (76.) ill.

 

José Mourinho kinevezése óta immár a második bajnokiját is megnyerte a valósággal új erőre kapó Tottenham gárdája, amely biztosan tartotta otthon a három pontot a Bournemouth ellen. Az Észak-londoniakat szintúgy egy duplázó kiválóság vezette sikerre, hiszen Dele Alli az első félidő felénél, és a második elején egyaránt biztos lábbal értékesített egy-egy ziccert. Moussa Sissoko közeli találatával háromgólosra növelte a Spurs vezetését, melyre azonban a Cseresznyéseknek Harry Wilson pazar szabadrúgásgólja révén volt még válaszuk, sőt a hosszabbítás utolsó percében Wilson még egyszer betalált, így végül csak egy gól különbség döntött a mérkőzésen.

Tottenham – Bournemouth 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Alli (21., 50.), Sissoko (69.), ill. Wilson (74., 90+6.)

 

Ezzel szemben a Chelsea viszont hazai közönség előtt botlott, miután első félidei dominanciáját képtelen volt gól formájában egyértelműsíteni a West Ham United ellen, a szünet után pedig a Kalapácsosok egy gyors ellentámadás végén Aaron Creswell remek lövésével sokkolták őket. Frank Lampard fiai  nyögvenyelősen játszva, csak kihagyott helyzetekig jutottak, és a City elleni rangadó elvesztése után most újabb vereséget szenvedtek el, egyúttal egyre jobban kezdenek lemaradni a dobogósoktól.

Chelsea – West Ham United 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Creswell (48.)

 

A forduló további programja

Szombat, 18:30 Southampton – Watford
Vasárnap, 15:00 Norwich City – Arsenal (tv: Digi Sport 2)
Vasárnap, 15:00 Wolves – Sheffield United
Vasárnap, 17:30 Leicester City – Everton (tv: Spíler 1)
Vasárnap, 17:30 Manchester United – Aston Villa

A bajnokság aktuális állása

 

A góllövőlista élmezőnye