Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: korábbi tréner veheti át a csapat irányítását – sajtóhír

Mint ismert, a kékek trénere, Marco Silva alatt nagyon inog a kispad, sőt, a napokban már meneszthetik is a Goal információi szerint. A helyét pedig az egykori vezetőedző veheti át.

Az Everton vezetősége hamarosan meneszti jelenlegi edzőjét, Marco Silvát, akinek a helyét a korábbi menedzser, David Moyes veheti át. A Goal értesülései szerint a Toffees vezetősége csütörtökön értekezletet tart Silva jövőjével kapcsolatban, és minden bizonnyal a hétvégi Chelsea elleni mérkőzésen már nem a portugál szakember ül majd a kispadon. A klub célja ebben a szezonban egyértelműen a top 6-ba kerülés volt, ezzel szemben az Everton 14 meccsen mindössze 15 pontot tudott gyűjteni és a kieső 18. helyen áll pillanatnyilag.

A kékek klubelnöke, Bill Kenwright, az egykoron 11 évig a csapatot irányító David Moyest szeretné visszacsábítani az együtteshez, amelyre a skót menedzser vevő is lenne. Azonban az Everton vezetősége egyelőre csak a szezon végéig szeretné újra szerződtetni az 56 éves szakembert, viszont ő hosszabb időre akar aláírni, de ezt feltételhez is kötötte. Moyes ugyanis azt mondta, hogy a legjobb nyolcba vezeti a csapatot év végére és, ha ez így lesz, akkor a következő idényben is ő irányíthassa a csapatot.

A skót menedzseren kívül még Mikel Arteta és Leonardo Jardim jelöltek a vezetőedzői posztra. Előbbi a Manchester City másodedzője, míg utóbbi az egyre inkább magára találó AS Monacót irányítja.