Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverde akár a szerződése lejárta előtt is távozhat

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke egy rádióműsorban elárulta, hogy a klub jelenlegi vezetőedzője hamarabb is távozhat, mint ahogy lejárna a szerződése. 

Forrás: Marca

Az elmúlt évben többször is előkerült, hogy a Barcelona idő előtt menesztheti jelenlegi vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét. A klub elnöke, Josep Maria Bartomeu most a Catalunya Radio egyik műsorában elárulta, hogy a tréner szerződésében van egy záradék, amellyel akár már jövőre is távozhat a kispadról.

“Itt minden évben meg kell nyerni az összes trófeát. Nincs más opció. Ha nem nyersz meg mindent, akkor nem sikerült jól a szezon. Valverde szerződése 2021-ig érvényes, de tartalmaz egy záradékot, amely alapján akár már jövő tavasszal is távozhat. A klub vagy akár ő is eldöntheti, hogy folytatja-e a munkáját.”

Ha Valverde a szezon végén távozna, akkor megnyílhat az út a jelenlegi holland szövetségi kapitány, Ronald Koeman előtt, mivel a szakember maga elárulta el néhány hónappal ezelőtt, hogy ha 2020 nyarán megüresedik a Barcelona kispadja, és őt szeretnék a katalán klubnál, akkor szabadon távozhat a válogatott éléről.