Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Everton új edzője csúnyán megalázta Moise Keant

Az Everton vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel a Premier League hétvégi fordulójában, melynek végén az ideiglenes menedzsernek kinevezett Duncan Ferguson egy igen érdekes döntést hozott Moise Keannel kapcsolatban. 

Forrás: Alex Livesey/Getty Images

Duncan Ferguson a 70. percben cserélte be a Manchester United ellen Moise Keant, azonban 19 perccel később már le is hozta a pályáról. A fiatal olasz csatár először nem értette, hogy mi történik, és egy ideig csak állt ott, amíg realizálódott benne, hogy őt fogják lecserélni. Kean nagyon csalódottnak tűnt, és egyből az öltözőbe ment.

Marco Silva menesztésével Fergusont ideiglenesen nevezték ki az Everton élére, és eddig két meccsen irányította a csapatot. A mérkőzés után természetesen megkérdezték a hétköznapinak koránt sem mondható cseréről, amivel talán rontott is kicsit a helyzeten, de elmondása szerint nem személyes okok állnak a döntése hátterében.

“Szó sincs arról, hogy személyes ok állna a döntés mögött, csak azt akartam, hogy húzzuk kicsit az időt. Elég sok csatárunk ült a padon, ezért döntöttem úgy, hogy lehozom Keant, és beküldök helyette valaki mást.” 

Arról lehet vitatkozni, hogy a csere valóban csak taktikai döntés volt-e, de Kean számára egyértelműen megalázó volt a helyzet. A 19 éves támadó a nyáron érkezett a liverpooli csapathoz a Juventusból, de eddig nem sok lehetőséget kapott: minden sorozatot figyelembe véve 14 mérkőzésen léphetett pályára a szezonban, de ezeken mindössze 467 percet játszhatott, gólt pedig még nem szerzett.