Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét áll a bál az Arsenalnál – videóval

Az Arsenal játékosa a Manchester City ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen nem fogadta jól a lecserélését, ezt megelőzően pedig a közösségi médiában haragította magára egész Kínát. A mostani lecserélési ügy már a második az utóbbi időszakban a londoni klubnál.

A német középpályás eldobta, majd elrúgta kesztyűjét, amikor a vasárnapi mérkőzésen 58 perc után lecserélte őt Fredrik Ljungberg. Az incidensre egyébként órákkal azt követően került sor, hogy a klub elhatárolódott Özil közleményétől, kijelentve, hogy a játékos kizárólag a saját véleményét hangoztatta.

 

Özil a közösségi oldalán szólalt fel a Kínában élő muszlim vallású ujgur kisebbség elnyomása miatt. A bejegyzésnek máris van következménye Kínában, a labdarúgó 30 ezer tagot számláló szurkolói klubját, a közösségei felületeit és az internetes keresőben való megjelenítését is zárolták az országban. Ezen kívül az egyik televíziós csatorna emiatt vette le a műsoráról az Arsenal – Manchester City összecsapást.

Ljungberg a lefújás után nem mondott semmi konkrétumot a témával kapcsolatban, azt azonban megemlítette, hogy Özil lecserélésénél mutatott viselkedése nem marad következmény nélkül.

„Az ő döntése, hogyan reagál ilyenkor, ezzel később fogunk foglalkozni. Csak napi szinten tervezhetek, de természetesen azt szeretném, ha a játékosok helyesen cselekednének. Sokkal több energiát szeretnék a csapattól” – mondta Ljungberg.

A klub korábbi kiválóságának sorsa továbbra is kérdéses, a legfrissebb hírek szerint jelenleg Mikel Arteta a legesélyesebb a londoniak kispadjára. Egy biztos, a bizonytalanság a klub ellen dolgozik.

„Mondtam a vezetőségnek, hogy dönteniük kell. A stábommal azért vagyunk itt, hogy segítsük a klubot, de meg kell hozni a végleges döntést, hogy ugyanolyan erőforrásokkal dolgozhassunk, mint más csapatok” – zárta gondolatait az Arsenal ideiglenesen megbízott menedzsere.