Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: A Lazio nagyon tudja, hogy kell megverni a Juvét! – Videóval

Az olasz Szuperkupa Szaúd-Arábiában rendezett döntőjében a Lazio a legutóbbi bajnokijuk után ezúttal is legyőzte a végére 10 emberre fogyatkozó Juventust.

(Kép: QA Sport)

Jobban kezdett a Lazio, és bár a meccs első felében sem birtokolta többet a labdát a római együttes, korán vezetéshez jutott, miután Sergej Milinkovic-Savic a hosszú oldalon üresen vehetett le egy labdát, visszakészített Luiz Alberto elé, a spanyol pedig közelről kíméletlenül a kapuba lőtt.

https://www.youtube.com/watch?v=jxqv4c2bAVI

A folytatásban meddő volt a Juve labdabirtoklási fölénye, míg a Lazio igen jól futballozott, és csak egy Cristiano Ronaldo villanáson múlott, hogy nem előnnyel vonulhatott a szünetre: A portugál világklasszis éles lövéssel kínálta meg Strakosha kapust, aki bár próbálta oldalra ütni a játékszert, Paolo Dybala kapcsolt leggyorsabban a kipattanóra, kiegyenlítve az állást.

https://www.youtube.com/watch?v=xpA048zR1t0

A szünet után feljavult a Juve, ám nem megbántva a torinóiakat, de mintha a rómaiak jobban akarták volna ezt a kupát. Voltak ugyan lehetőségei a Juvénak is, újabb gólt viszont csak a Lazio szerzett. Előbb a hajrá előtt Senad Lulic lőtt egy szép támadás végén közelről a hálóba, majd egy nagy Strakosha bravúr után az utolsó pillanatokban Danilo Cataldi egy fantasztikus szabadrúgásgóllal lezárta a találkozót.

https://www.youtube.com/watch?v=XYE0viR6tg8

Minden dicséret megilleti a története ötödik Szuperkupa-győzelmét bezsebelő Laziot!

Simeone Inzaghi csapata ráadásul két hét alatt másodszor tudta legyőzni azt a Juventust, amelyet olasz csapatok nem igazán szoktak kétszer megverni egy idényen belül.

Juventus – Lazio 1-3 (1-1)
Rijad – King Saul University Stadion, Vezette: G. Calvarese
Gólszerzők: Dybala (45.) illetve Luiz Alberto (16.), Lulic (73.), Cataldi (94.)
Sárga lap: Matuidi (9.), Bentancur (48.) illetve Lucas Leiva (35.), Luiz Alberto (58.)
Piros lap: Bentancur (93.) 

Juventus: Szcezsny – Alex Sandro, Bonucci, Demiral, De Sciglio (Cuadrado, 56.) – Bentancur, Pjanic, Matuidi (D, Costa, 76.) – Dybala, C. Ronaldo, Higuain (Ramsey, 66.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Lazio: Srtakosha – Lazzari, Luis Felipe, Acerbi, Radu, Lulic – Milinkovic-Savic, Lucas Leiva (Cataldi, 64.), Luiz Alberto (Parolo (67.) – Correa, Immobile (Caicedo, 82.). Vezetőedző: Simeone Inzaghi