Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Borussia Dortmundhoz tart a belga gólgyáros – sajtóhír

Nemzetközi sajtóértesülések szerint egyre valószínűbb, hogy a belga válogatott rutinos csatára nem fogja meghosszabbítani lejáró szerződését jelenlegi  klubjánál, hanem a Borussia Dortmund csapatában folytathatja pályafutását…

A Sky Sport Italia információi szerint eldőlt, hogy Dries Mertens nem hajlandó meghosszabbítani az évad végéig érvényes szerződését a Napoli csapatánál, és minden bizonnyal a kérői közül a Borussia Dortmund ajánlatát fogadhatja el a gólgyáros támadót.

A 32 esztendős támadó kontraktusa megújítását eddig nem szorgalmazta a klub vezetősége, minden bizonnyal az elmúlt hetekben végbement edzőváltással is magyarázható, hogy csak most kezdtek el foglalkozni vele, ám úgy látszik, mégis túl későn, mert Mertens már nem hajlik a maradásra.

Mertens a 2016-2017-es idényt 28 Serie A-s találattal zárta, majd egy évvel később összességében 22, tavaly pedig 19 találatig jutott, a jelenlegi kiírásban eddig négy bajnoki és öt BL-beli találat fűződött a nevéhez. 2013 óta íródó nápolyi karrierje alatt minden sorozatot figyelembe véve 118 gólt szerzett 300 fellépés során az Azúrkékek szerelésében. Pályafutása korábbi szakaszában kizárólag Belgiumban és Hollandiában focizott.

A vb-bronzérmes csatár megszerzése iránt a Premier League londoni nagy csapatai közül az Arsenal és a Tottenham is mutatott már érdeklődést az utóbbi időben.