Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: még egyet odaszúrt a City védőjének a negyedosztályban játszó csatár

Tom Pope, az angol negyedosztályban szereplő Port Vale játékosa hirtelen óriási hírnévre tett szert, miután a Manchester City ellen gólt szerzett az FA-kupában, ezzel  bizonyítva, hogy nem csak a szája járt korábban. A gólt fejelő csatár Twitter-oldalát elárasztották a drukkerek, ő pedig újabb bejegyzésekkel jelentkezett.

Az angol FA-kupa szépsége, hogy összekerülhet egy sokadik ligában játszó kiscsapat valamelyik Premier League-óriással. Sokszor nem is maga a meccs az érdekes, hanem egy-egy játékos, edző sztorija vagy a párosítás előtörténete. Így volt ez a szombati Manchester City-Port Vale mérkőzésen is.

Pope néhány hónapja odaszúrt Twitteren a City angol válogatott védőjének, John Stonesnak. A bejegyzés lényege annyi volt, hogyha minden héten Stones ellen játszhatna, negyven gólja lenne egy szezonban.

A City elleni fejesével bebizonyította, nem csak a szája járt, ráadásul Stones is ott volt az ellenfél soraiban. A mérkőzés után – amelyet a papírformának megfelelően a manchesteriek nyertek 4-1-re – Pope a rengeteg üzenet miatt úgy érezte, ismét szólnia kell a szurkolókhoz.

„Elnézést, nem tudok mindenkinek válaszolni, elképesztő ez az egész. Csak annyit mondanék még, tévedtem, amikor azt mondtam, negyven gólig jutnék ellene egy szezonban… Inkább 50-ig! Élvezzétek a hétvégét!” – írta Twitter-oldalán.

Néhány órával később Tom Pope a napjának fénypontjáról is beszámolt, ami nem kevésbé vicces, mint a korábbi kiírása.

„A napom fénypontja nem is a gól volt, hanem, hogy Benjamin Mendy megvárt az öltözőnknél és megkért, csináljunk egy selfiet, amit be tud majd tenni a csoportos beszélgetésükbe. Mendy igazi troll.”

Pope egyszer már bajba került a twitterezés miatt: a BBC cikke szerint 2019 novemberében egymeccses eltiltást kapott az angol szövetségtől egyik bejegyzése miatt. Az FA közleménye nem részletezte, hogy pontosan mivel sértette meg az előírásokat a játékos. Még kerekebbé teszi a történetet, hogy Pope legendának számít a Port Vale-nél: összesen 308 mérkőzésen játszott náluk, ezeken 109 gólt szerzett. A City-nek lőtt csak egy volt ezek közül, de ez lesz talán egész pályafutásának legemlékezetesebb találata.