Megvan Javier “Chicharito” Hernandez új klubja – sajtóhír

Ati
Ati
újságíró, 2020 január 15. 10:10

Javier “Chicharito” Hernandez profi pályafutásának hetedik klubja lehet a mostani, már amennyiben a transzferpletyka igaznak bizonyul. A 31 esztendős mexikói válogatott csatár nem csak Sevillát és Spanyolországot, de Európát is maga mögött hagyhatja. A korábbi hír úgy tűnik igaznak bizonyul.

Ki ne emlékezne még az ifjú “borsócskára”, aki a Chivas játékosaként hívta fel magára a figyelmet, és szerződött 2010-ben Európába. A Manchester United játékosaként letette a névjegyét, a Real Madriddal köttetett frigye azonban rövid és múlandó volt. Később a Bayer Leverkusen, majd a West Ham United sorait erősítette, míg nem a nyáron visszatért Spanyolországba. A Sevilla színeiben idén 15 tétmérkőzésen 3 gólt jegyez, nem tudott alapemberré válni az andalúz csapatban, mely úgy hírlik, hogy az utolsó európai állomása lesz.

Az amerikai és a mexikói sajtó ugyanis egybehangzóan állítja, hogy Javier “Chicharito” Hernandez és az MLS-ben szereplő LA Galaxy mindenben megegyezett, a klubváltás elé pedig a Sevilla sem gördít akadályt 9 millió dollár ellenében. A 109-szeres mexikói válogatott támadó kiemelt fizetésű labdarúgó lesz – Ibrahimovic utód – 5 millió dolláros éves fizetés ellenében. Klubhoz közeli források szerint a bejelentés 48 órán belül meg fog történni.

Szakértők szerint a nagy lélekszámú mexikói származású helyi populáció révén Chicharito óriási marketingértéket képvisel majd, nagyobbat, mint tette azt Ibrahimovic. Úgy vélik, hogy nála nagyobb PR-értéke csak David Beckhamnek volt az MLS történetében.

Forrás: Jenkifoci