Chicharito: “ez a visszavonulás kezdete” – videóval

Farkas Bence
Farkas Bence
újságíró, 2020 január 23. 17:04

Javier Hernández a napokban az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxyhoz szerződött, és úgy tűnik megviseli, hogy nem játszhat Európában – legalábbis ez derül ki legutóbbi videójából.


A 31 éves mexikói támadó nemrég elindított egy Youtube-csatornát Naked Humans (Meztelen Emberek) néven, melyen az elmúlt néhány hónapban többször is jelentkezett videós tartalommal. Január 22-én erre a csatornára töltötte fel a legfrissebb videóját is – a több mint egyórás felvételen az is látható, amint Hernández elcsukló hangon meséli szüleinek telefonon, hogy valószínűleg Los Angelesbe megy, és ezzel európai karrierjének várhatóan vége.

„Éppen beszélni akartam veletek, úgy tűnik, eldől a sorsom. Nagyon valószínű, hogy Los Angelesbe megyek. (…) Ez olyan, mintha a visszavonulásom kezdete lenne. (…) Úgy értem, kezdünk búcsút inteni annak a pályafutásnak, amelybe annyi energiát fektettünk. Tudom, hogy ti is így éreztek, de a dolgok jó oldalát kell néznünk, és minden fantasztikus lesz. Akár tetszik, akár nem, ideje félretenni az európai álmot. Ami rendben is van, jól vagyok, csak el akartam mondani nektek. Diego (Diego Dreyfus, a játékos barátja – a szerk.) is azt mondta, hívjalak fel titeket, hiszen együtt jártuk végig ezt az utat, és bár nehéz, de apa meg fogja érteni, és csak éljek tovább, hiszen boldog vagyok, ahogyan szeretném. El kell kezdeni elhagyni ezt az életet, és keresni azt, amelyet élni szeretnék. Tudjátok? Erről van szó.”

A csatár tavaly szeptemberben került a Sevillához, ám az andalúziai klubnál nem találta meg a számításait, 15 tétmérkőzésen csak három gólt szerzett, míg a spanyol bajnokságban kilenc meccsen egyszer volt eredményes – minden bizonnyal ezért váltott.