Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paco Alcácer visszatért Spanyolországba – HIVATALOS

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy távozik csatáruk, Paco Alcacer. 

Forrás: villarrealcf.es

Hivatalossá vált, hogy Paco Alcácer visszatér Spanyolországba, és a Villarreal játékosa lesz. A spanyol csatár egy hosszú távú, öt és fél éves szerződést írt alá. Arról nem adtak hivatalos információt, hogy mennyit fizettek érte a Borussia Dortmundnak, de a transfermarkt.de szerint 23 millió euróba került. A játékos már ott lesz a pénteki edzésen is, és a 17-es számú mezt fogja viselni.

Alcácerre azért volt most nagy szüksége a Villarrealnak, mert kölcsönadták a Lyonnak Karl Toko Ekambit, ráadásul egy vételi opcióval.

Eddig arról volt szó, hogy Alcácer ha vissza is tér Spanyolországba, akkor korábbi csapatához igazol a Valenciába, de mivel Rodrigót nem vette meg a Barcelona, nincs szüksége új csatárra a “Denevéreknek”.

A 26 éves támadó 2016-ban igazolt a Barcelonába a Valenciából 30 millió euróért, de nem tudott alapemberré válni a katalán csapatban. 2018-ban kölcsönadták a Borussia Dortmundnak, ahol olyan remekül mutatkozott be, hogy végleg megvásárolták. Az utóbbi időben azonban már nem kapott túl sok lehetőséget: minden sorozatot figyelembe véve 15 mérkőzésen 820 percet játszott a szezonban, ezalatt pedig 7 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.