Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt edző utasította vissza a Barca ajánlatát – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint januárban mindenképpen edzőt akart váltani az FC Barcelona vezetősége, ezt mutatja az is, hogy a végül kinevezett trénert megelőzően öt másik szakemberrel is felvették a kapcsolatot…

Az AS aktuális riportja értelmében a Barcelona vezetősége öt másik potenciális edzőjelölttel vette fel kapcsolatot azt megelőzően, hogy végül a legutóbb a Real Betist irányító 61 éves Quique Setiént kinevezték volna a csapat vezetőedzőjének január 13-án.

Azt a klub is elismerte, hogy a lapátra tett Ernesto Valverde utódjaként az egykori legendás játékost, Xavit szerették volna a kispadon látni, a katari Al-Sadd csapatát irányító mester azonban még maradni szeretett volna jelenlegi állomáshelyén. Az is nyílt titok volt, hogy a szintén korábbi Barca-csillag, Ronald Koemant is szívesen látnák viszont a katalánoknál, de a holland válogatott szövetségi kapitányi feladatait legkorábban a nyári Európa-bajnokság után adhatja el. Az sem meglepetés, hogy a Barca B csapatát irányító Garcia Pimenta szóba került az állásra, azonban ő is inkább még a “fakónál” szeretett volna tovább fejlődni.

Emellett a lap szerint két igazi nagyágyút is szeretett volna megfűzni a Barca vezérkara, azonban a közelmúltban a Tottenhamtől menesztett Mauricio Pochettino és a szintén munkanélküli, Massimiliano Allegri egyaránt kikosarazta a gárdát.