Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Galliani: „A siker könnyű, de Ronaldo csodálatos”

Több, mint harminc sikerekben és kudarcokban gazdag esztendőn át volt az AC Milan elnöke Adriano Galliani. Az idős sportvezető manapság a harmadikligás Monza első embere, ám a jelek szerint még mindig jó a rálátása a topfutballra is.

A 75 éves Galliani irányítása alatt rengeteg remek játékos megfordult az évek alatt. A Milan több nagy érájának volt sikerkovácsa, több aranylabdás érett meg a munkájuk gyümölcseként. Galliani testközelből látott világsztárokat felnőni a feladatukhoz, majd látta azt is, ahogy végül elbuknak, kiöregszenek.

„A bajnokok mindenekelőtt rendkívüli emberek. A szakmai tulajdonságaik előtt a leginkább emberi lényeknek kell lenniük. Milánóban harmincegy év alatt láttam, ahogy normális játékosok tizenöt éven át tartózkodnak a Milannál. És olyanokat is, aki nagyon tehetségesként elvesztették az útjukat. A siker könnyű elérni, de nagyon nehéz megőrizni. Ebben az értelemben hihetetlen Cristiano Ronaldo példája, aki továbbra is tökéletesen edz, és évek óta ilyen magas szinten van. Csodálatos”

– dicsérte az olasz sportvezető, a Juventus veterán sztárját.