Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Cristiano Ronaldo elképesztő rekordokat ír

Ahogyan arról a minap beszámoltunk, Cristiano Ronaldo az elmúlt hétvégén megszerezte 50. gólját a Juventus színeiben, de az ötszörös Aranylabdás klasszis a jubileumon felül is beírta magát a torinói gárda történelemkönyveibe…

Cristiano Ronaldo a 70. tétmérkőzésén az 50. találatát szerezte a Juventus színeiben, mindezt a klub történetében a második leggyorsabban érte el. A 34 esztendős kiválóságot megelőzően a patinás egyesület színeiben Omar Sívori (1957-1959, 65 meccs), ill. John Charles (1957-1962, szintén 70 meccs) érte el.

A Zebramezes egyesület ikonikus játékosai közül például Michel Platininek 84, David Trezeguet-nek 86, Roberto Baggiónak 88, Filippo Inzaghinak 90, Alessandro Del Pierónak 151 mérkőzés kellett ahhoz, hogy elérjen a félszázig, Ronaldo most mindannyiukat jócskán lekörözte.

Továbbá CR7 sorozatban a kilencedik olasz bajnoki (Serie A) mérkőzésén talált be a múlt fordulóban a Fiorentina elleni duplája alkalmával, ezzel beállította a már említett Trezeguet klubcsúcsát, aki a maga fénykorában ugyancsak kilenc egymást követő találkozón tudott eredményes lenni.

A portugál zseni az utolsó kilenc fordulóban összesen 14-szer volt eredményes, míg az azt megelőző tíz pályára lépése alkalmával ötször zörgette meg a hálót, így a bajnokság derekánál 19 mérkőzésről 19 találattal bír az olasz élvonal 2019-2020-as kiírásában.