Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

L’Equipe: ők a legjobban fizetett játékosok és edzők

A francia L’Equipe nyilvánosságra hozott egy listát, amelyen a legjobban fizetett labdarúgók és edzők szerepelnek. 

L'Equipe publishes football rich list for players and coaches

Forrás: AS

Lionel Messi továbbra is a világ legjobban fizetett játékosa, a második helyen pedig Cristiano Ronaldo áll, a francai L’Equipe pénteken közzétett listája szerint.

A lap úgy tudja, hogy Messinek 8,3 millió euró bevétele van havonta, míg Ronaldónak “csak” 4,5 millió euró.

A lista harmadik helyén Neymar áll, aki ha a világon nem is, de Franciaországban a legjobban fizetett labdarúgó jelenleg a havi több mint 3 millió eurós fizetésével, ami jóval meghaladja csapattársa, Kylian Mbappé bevételét, aki kevesebb, mint 2 millió eurót kap egy hónapban.

A nagy hármas után két Barcelona-játékos következik: Antoine Griezmann és Luis Suárez közel 3 millió eurót keres havonta. Őket követi a Real Madridból Gareth Bale és Eden Hazard, 2,5 millió euróval.

A lap kiemeli, hogy a Manchester United spanyol kapusa, David de Gea Anglia legjobban fizetett játékosa havi 1,76 millió euróval, megelőzve Mesut Özilt és Kevin de Bruynét, akik mindketten 1,64 millió eurót keresnek.

Németországban a Bayern München két játékosa, Robert Lewandowski és a Barcelonából kölcsönben játszó Philippe Coutinho havonta 1,66 millió eurót tesz zsebre, így a Bundesligában ők keresik a legtöbbet.

Ronaldo csapattársai, Gonzalo Higuaín és Paolo Dybala, havi 1,09 és 1,06 millió eurót kapnak, amellyel a portugál mögött állnak a legjobban kereső játékosok listáján a Serie A-ban.

Az edzőknél már akadhat némi meglepetés. Az Atlético Madrid argentin trénere, Diego Simeone a legjobban fizetett edző jelenleg a futballban havi 3,6 millió euróval, ezzel jelentősen megelőzve a második helyen álló Pep Guardiolát, aki 1,94 millió eurót keres a Manchester Cityben.

Őt két nagy riválisa, Jürgen Klopp és José Mourinho követi, akik mindketten 1,46 millió eurót tesznek zsebre egy hónapban.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane 1,4 millió eurós keresetével az ötödik helyen áll, valamennyivel megelőzve az Inter trénerét, Antonio Contét, aki 1,38 millió eurós fizetést kap havonta.