Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ráijesztett az Osasuna, de végül simán nyert a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 23. fordulójában az Osasuna otthonába utazott a listavezető Real Madrid. A hazaiak nagyon jól kezdtek, a vezetést is megszerezték, de nem bírták azt sokáig megtartani. A madridiak már az első félidőben fordítottak, és a második játékrész végén be is biztosították a győzelmüket, ezzel együtt pedig az első helyüket is a tabellán. 

Forrás: laliga.es

Nagyon jól kezdett az Osasuna, az első három percben akár több gólt is lőhettek volna. A 14. percben sikerült is vezetést szereznie a hazaiaknak, amikor Ruben Garcia szögletét Unai Garcia fejelte egy érdekes mozdulattal a hálóba. A Real Madridnak össze kellett szednie magát, és össze is jött neki, bár inkább az Osasuna fogyott el nagyon hamar. A 33. percben sikerült is egyenlítenie a madridiaknak Isco fantasztikus találata után. Egyre jobbak lettek a vendégek, és a 38. percben meglőtték a második góljukat is. Egy szöglet után Casemiro fejelt Ramos elé, aki szintén fejjel talált be a hálóba.

A második félidőre kicsit feljavult az Oaasuna, de már nem volt olyan erő a játékukban, mint a mérkőzés elején. Volt egy-két szép támadásuk, de a Real Madrid szépen védekezett. A legveszélyesebb helyzetük a 74. percben érkezett, amikor Ruben Garcia érkezett egy kipattanóra, de a lövését Varane az utolsó pillanatban blokkolni tudta. A Real Madrid a végére átvette az irányítást, és egyre nagyobb hibákat vétett a hazaiak védelme. A 84. percben érkezett a harmadik vendég gól, ekkor Benzema kapott egy tökéletes labdát, amit lepasszolt az érkező Lucas Vazquez elé, ő pedig betalált a hálóba. A végére már úgy tűnt, hogy nem változik az állás, de a 92. percben Valverde találta meg egy jó beadással a pár perce csereként beálló Jovicot, aki egy igen szép gólt szerzett, ezzel beállítva a végeredményt.

Osasuna-Real Madrid: 1-4 (1-2)
Helyszín: Reyno de Navarra Stadion (Pamplona) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Unai Garcia (14.) ill. Isco (33.), Ramos (38.), Lucas Vazquez (84.), Jovic (90+2.)
Sárga lap: Nacho Vidal (57.), David Garcia (69.) ill. Carvajal (73.), Ramos (79.)
Kiállítás: – ill. –

Osasuna: Herrera, Estupinan, Uniai Garcia, David Garcia, Nacho Vidal, Perez, Brasanac, Moncayola, Torres (Cardona, 77.), Ruben Garcia, Jose Maunel (Eric, 61.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Modric, Valverde, Isco (Vinicius Junior, 82.), Bale (Lucas Vazquez, 73.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

A forduló további eredményei és mérkőzései:

Péntek:
Alaves – Eibar 2-1

Szombat:
Levante – Leganés 2-0
Getafe – Valencia 3-0
Valladolid – Villarreal 1-1

Vasárnap:
Espanyol – Mallorca: 1-0
Real Sociedad – Athletic Bilbao: 2-1
Osasuna – Real Madrid: 1-4
18:30, Celta Vigo – Sevilla (Tv: Spíler 2)
21:00, Real Betis – Barcelona (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: