Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: Ancelotti az „új Rooney-t” akarja

A legfrissebb hírek szerint Carlo Ancelotti igyekszik az Everton jövőjét is megalapozni, és nem csak a jelen sikereiért harcolni. Az olasz sztáredző állítólag egy angol utánpótlás válogatott támadó szerződtetését szorgalmazza.

Wigan Athletic’s Joe Gelhardt (2nd left) celebrates scoring his teams second goal against Burnley, during the pre-season friendly match at the DW Stadium, Wigan.

Carlo Ancelotti a szezon közben vette át az Everton irányítását. A liverpooliak „Carletto” hatalomátvétele óta kilenc meccsen ötször is nyerni tudtak a két-két döntetlen és vereség mellett. Természetesen aligha lehetnek hiú reményei az Evertonnak, lévén hat-hét klub is komolyabb kerettel és lehetőségekkel bír, mint ők.

Persze a jövőt, mint azt már említettük, nyugodtan építhetik a Goodison Parkban. Ennek megfelelően került az Evertonhoz a másodikligás Wigan támadója, Joe Gelhardt (a képen 38-as mezszámmal). A fiatal csatár egyre több lehetőséget kap a Championshipben, de mivel csak májusban tölti be a 18. életévét, még nem írhatott alá komoly szerződést.

A Wigan a kiesés ellen küzd, és ha ősztől már csak a harmad osztályban szerepelhet, alighanem kénytelen lesz lemondani Gelhardt további szolgálatairól. Arról egyelőre nincs hírünk, hogy az U18-as válogatott játékosért mekkora fájdalomdíjat fizetne az Everton. Arról a sorsszerűségről pedig már ne is beszéljünk, hogy aligha véletlenül emlegetik az „új Wayne Rooney-ként” az ifjú Gelhardtot.