Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az Everton új menedzserét – HIVATALOS

Ugyan ezen a hétvégén még a megbízott menedzser irányítja az Everton együttesét, a várakozáson alul teljesítő Kékek bejelentették új, hosszútávú menedzserüket…

Az angol bajnokságban (Premier League) csak a kieső zóna előterében szerénykedő Everton együttese a szombati napon bejelentette, hogy négy és fél éves megállapodást kötött az olasz Carlo Ancelottival, aki amennyiben kitölti a szerződését, a 2023-2024-es szezon végéig lehet a csapat menedzsere.

„Ez nagyszerű klub, gazdag történelemmel és lelkes szurkolótáborral. A tulajdonos és a vezetőség célja világos, sikerre és trófeákra éhezik. Ez vonzó számomra menedzserként, és nagyon örülök, hogy e célok valóra váltásán dolgozhatok a klub alkalmazottaival.”

– nyilatkozta a rutinos szakember az Everton hivatalos honlapjának.

Mint ismeretes, az Everton együttesénél másfél szezont követően köszönték meg a korábbi menedzser, Marco Silva munkáját, miután a városi vetélytárs Liverpool elleni 5-2-es fiaskót követően a kieső helyre süllyedt az együttes. Azóta megbízottként Duncan Ferguson irányította az együttest, a karácsonyi fordulóban azonban már a 60 éves olasz stratéga vezetheti a gárdát.

Ancelotti a két héttel ezelőtti menesztéséig nagyjából másfél szezonon át irányította a Napoli gárdáját, korábban a mester már dolgozott a Premier League-ben, hiszen 2009 és 2011 között a Chelsea menedzsere volt, de pályafutása során a teljesség igénye nélkül megfordult a Juventus, az AC Milan, a Real Madrid, a PSG és a Bayern München kispadján is.