Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valdano: Zidane jó “egyszerűsítő”

Jorge Valdano a Time magazinnak adott interjút, amiben több érdekes dologra is kitért napjaink futballjával kapcsolatban – egyúttal tett néhány egészen érdekes megjegyzést is.

Kép: Mundo Deportivo

Valdano Real Madrid kötődésű, így nem kerülhették meg Zidane-t és az ő ténykedését a klubnál. Az argentin remek “egyszerűsítőnek” nevezte Zizou-t, aki szerinte természetes módon tud viszonyulni a futballhoz. Tudja, hogy vannak jobb és rosszabb játékosok, szinte mindent tud erről a játékról és meg tudja tartani ennek a játéknak az alapvető értékeit. Külön kiemelte még, hogy Zidane akkor sem kezd el pánikolni, ha esetleg vereséget szenved.

Jürgen Klopp mai Liverpooljáról is nagyon jó véleménnyel van. Értékeli, amit a vörösök megvalósítanak a pályán, ugyanakkor Guardiola Barcelonáját még mindig feljebb helyezi. Ez a Pool még akkor is támad, amikor védekezik. Nagyon fizikális játékot játszanak és néha úgy tűnik, sose fáradnak el. Két és fél éve rohannak megállás nélkül – rendkívül eredményesen. Ugyanakkor senki sem volt akkora hatással a világfutballra, mint Pep Guardiola.

Valdano tisztán látja azt is, mi lesz Cristiano és Messi visszavonulása után. Véleménye szerint a következő ilyen korszakos játékos sokkal inkább fog majd hasonlítani CR-re, mint Messire. Erős, fizikális lesz majd, igazi “superman”. Ez kell majd ahhoz, hogy versenyképes lehessen.

Végül kitért még a női futballra is. Azon belül pedig az öltözőn belüli viszonyokra utalt. Szerinte a nők sokkal kapcsolatot ápolnak egymással szexuális téren – ez pedig egy olyan dolog, amiből a férfiak is tanulhatnának. Állítása szerint a férfiak világában nincs hely a homoszexualitásnak, a nőknél viszont igen – ők jobban a társadalom tudtára tudják adni kik ők, el tudják fogadtatni magukat. Kiemelte még az amerikai Rapinoe szerepét is a nők közösségi harca kapcsán.