Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ben is megbüntetik a Manchester Cityt – sajtóhír

A nemzetközi kupákból való kizárás után a Manchester City együttese joggal tarthat Anglián belül is büntetéstől a szigetországi sajtó szerint…

Az Independent nevű lap megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az angol bajnokság (Premier League) vezetősége kilátásba helyezte, hogy a bajnokságban is megbüntesse a Manchester Cityt ugyanezen szabálytalanságok (pénzügyi fair play megsértése, hamis pénzügyi adatok szolgáltatása) okán, miután a PL-ben is ugyanazok a szabályok, mint a Bajnokok Ligájában.

Állítólag PL vezetői már ötleteltek is az esetleges szankción, de megvárták az UEFA hivatalos lépését. A lap szerint a legvalószínűbb a pontlevonás lehet a City számára, de extrém esetben akár a negyedosztályba is visszasorolhatják a klubot.

Természetesen a Manchester City az UEFA büntetése után azonnal jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul a szerinte túlzó büntetés miatt (a kétéves eltiltás mellett 30 millió eurós bírsággal is sújtották), a lap szerint a PL pontlevonását elfogadná a klub, amely 22 pontos hátrányban van a Liverpoolhoz képest, azaz nincs esélye a bajnoki címre.

Amennyiben helyben marad a büntetés, a City sztárjai jó eséllyel elhagyják a klubot, már Pep Guardiola jövője is egyre inkább beszédtéma a világsajtóban.