Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Porto elnöke is megerősítette, Casillas befejezi a pályafutását

Most már biztos, hogy a Real Madrid legendája, Iker Casilllas visszavonul a profi labdarúgástól. 

Iker Casillas hétfőn hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy indul a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöki posztjáért, a közleményében pedig azt is tudatta, hogy döntését már meg is osztotta az FC Porto elnökével.

Jorge Nuno Pinto da Costa most egy interjúban ezt megerősítette, és elmondta, hogy Casillas neki már elmondta, hogy itt ért véget labdarúgói karrierje.

“Mielőtt Casillas bejelentette, hogy indul az elnöki pozícióért, együtt ebédeltünk. Ekkor elmondta, befejezi profi pályafutását. Iker egy igazi legenda, aki mindenkinek nagyon fog hiányozni a klubnál.” 

– nyilatkozta az elnök a portugál ojogo.pt oldalnak.

Casillas tavaly májusban egy edzésen kapott szívrohamot, ami után bár nevezték az új szezon keretébe, pályára nem lépett, és jelenleg is játékosszüneten van.

Casillas a Real Madrid saját nevelésű játékosa volt, és ott is lett klublegenda, a csapattal pedig megnyert mindent, amit csak lehetséges: ötszörös spanyol bajnok, háromszor Bajnokok Ligája győztes lett, emellett pedig kétszer nyert Király-kupát és Klubvilágbajnokságot is.

A spanyol válogatottal kétszer emelhette magasba az Európa-bajnoki trófeát, de világbajnokságot is nyert a nemzeti csapattal 2010-ben.