Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Mourinho öt pontban foglalta össze a Gulácsiék elleni meccset!

A Tottenham trénere a csapat hivatalos honlapjának is nyilatkozott az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-odavágó előtt. A portugál menedzser öt pontban összegezte gondolatait a szerda esti találkozó előtt. 

(Kép: tottenhamhotspur.com)

1.) Az ellenfélről: 

“A Lipcse kiváló csapat. A szezon eleje óta a Bundesliga egyik élcsapata, és mostanában csak a Bayern München ellen hullajtottak pontokat. Mivel pontosan tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel a Bayern, ezért a Lipcse erejével is tisztában vagyunk.”

2.) Arról, hogy személyesen milyen benyomásokat szerzett Mourinho a lipcseiekről…

“Mint mondtam, remek csapatuk van, bő kerettel, számos opcióval. Különböző taktikai felfogásokban is tudnak játszani. Hátul szervezettek, ha kell kontrákra tudnak berendezkedni, de például ha szükséges a csatár nélküli játékra is váltanak. Utóbbi esetben az olyan gyors játékosaik, mint Timo Werner és Christopher Nkunku roppant veszélyesek. A Bayern elleni meccsükön pont ezt láttam tőlük. Úgy gondolom a Lipcse sokkal több most már, mint egy fiatal, ambiciózus és feltörekvő klub.”

3.) Újabb európai este a Tottenham pazar új stadionjában:

“Az Olympiacos ellen, még novemberben csodálatos estét élhettünk át. Most még inkább szükségünk lesz a szurkolóink támogatására. A szezon eleje óta nehéz pillanatokon megy át a klub, és ez most sincs másképp. A játékosaim fantasztikusak, remek csapatot alkotnak. A szezon kulcsfontosságú szakaszához érkeztünk, így még inkább szükségünk van a támogatásra!”

4.) Son Heung-Min elvesztéséről:

“Son, Harry (Kane) és Moussa Sissoko hosszú időre sérült. Azt hiszem nem kell részleteznem az ő fontosságukat, hiszen ezzel minden Tottenham szurkoló tisztában van. A szurkolóknak és nekem az a feladatom, hogy előre lendítsem a csapatot, és elhitessük a játékosokkal, hogy képesek a jó eredmény elérésére.”

5.) Minden szempontból különleges este lesz a Tottenham számára – A klub korábbi ikonja, Jimmy Greaves a meccs napján ünnepli 80. születésnapját. 

“Egy igazi legenda. Mielőtt Angliába jöttem, pontosan tudtam, hogy ki volt ő. Hihetetlen karrier áll mögötte, elképesztő játékos volt. Angliában az ilyen legendákat elképesztő tisztelet övezi, és ezt addig nem érti meg az ember, míg nem mozog az angol futballban. Természetesen szeretnénk hozzájárulni egy nagyon boldog születésnaphoz!”