Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Simeone szerint már a stadionba menet megnyerték a mérkőzést

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában az Atlético Madrid a Liverpoolt fogadta a Wanda Metropolitanóban, és 1-0-ra le is győzte a címvédőt. A “Matracosok” edzője, Diego Simeone nagyon boldog volt a lefújás után, a győzelmet pedig a szurkolóiknak ajánlotta.

Forrás: bleacherreport.com

Nehéz mérkőzéssel nézett szembe Diego Simeone és csapata, amikor a Bajnokok Ligája címvédőjét, a Liverpoolt kapta ellenfeléül a nyolcaddöntőben. Az Atlético Madrid viszont remekül vette az első akadályt, és 1-0-ra le is győzte Jürgen Klopp gárdáját a Wanda Metropolitanóban. Az argentin edző szerint mindez a szurkolóknak köszönhető.

“A meccset már akkor megnyertük, amikor a stadionhoz vezető úton, a körforgalomban voltunk, mindezt a szurkolóknak köszönhetően. Az egész lenyűgöző volt. Nyolc éve irányítom a csapatot, de még ilyen fogadtatásban nem volt részünk.” 

– nyilatkozta Simeone a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Az Atlético Madrid hamar megszerezte a vezetést Saúl révén, utána pedig összeszedett játékkal teljesen megfojtotta a Liverpoolt, bár az is igaz, hogy akár több gólt is szerezhettek volna a hazaiak. Az argentin tréner erre is kitért az interjú során.

“Már nagyon vártuk a meccset, hiszen egy nagyon nehéz ellenféllel játszottunk, ráadásul a két csapat stílusa teljesen különbözik. Már az elején nagyon jól reagáltuk le az ellenfelet, később pedig az eredmény megtartása érdekében kellett játszanunk. Az ellentámadások révén minden esélyünk megvolt arra, hogy akár több gólt is szerezzünk. Mi azonban egy olyan csapat vagyunk, amelyben mindenki kiveszi a részét mindenből. Ha a támadóink nem vettek volna részt a védekezésben, akkor nem ilyen mérkőzést láthattunk volna. Mindenki jó munkát végzett, pedig kemény, nehéz meccs volt egy nagy ellenfél ellen, de a célunk egyértelmű volt. “

Annak ellenére, hogy az Atlético Madrid egygólos előnnyel lép majd pályára az Anfielden, Simeone tudja, hogy nagyon nehéz találkozó vár még rájuk, amit az ellenfél menedzsere, Jürgen Klopp is garantál a számukra.