Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Klopp szerint az Atléticónál most örüljenek, mert később nem fognak

A BL-címvédő Liverpool a Wanda Metropolitano stadionban 1-0-ra kapott ki az Atlético Madridtól a nyolcaddöntő első felvonásában. Az angolok menedzsere, Jürgen Klopp a lefújás után arról beszélt, hogy a visszavágón már nem fognak örülni a madridiak.

Forrás: Andrew Powell

Nem sikerült a várakozások szerint megnyernie a Liverpoolnak a BL-nyolcaddöntő párharcának első körét, hiszen az Atlético Madrid egy nagyon korai góllal, 1-0-ra győzte le a címvédőt.

Az angol klub menedzsere, Jürgen Klopp a mérkőzés után arról beszélt, hogy most még örülhetnek a madridiak, de figyelmeztette őket, hogy a párharc még nem dőlt el.

“Az ilyen mérkőzésektől fejlődhetünk. Játszottunk már ilyen hangulatú meccseket, ahol egy kicsit elvesztettük a fonalat, de akkor ott jött a második gól is, ami itt végül nem történt meg. Most félidő van, mi pedig 1-0-ás hátrányban vagyunk. Akkor sem adnánk fel, ha 15 percünk lenne még a félidő végéig, akkor miért adjuk fel úgy, ha van még három hetünk? “

– nyilatkozta Klopp a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Az Atletico Madrid és szurkolói talán megnehezítették a Liverpool dolgát, de Klopp úgy gondolja, hogy az Anfield közönsége is oda fogja tenni magát a visszavágón.

“Az jobb, hogy ha a visszavágót a mi stadionunkban fogjuk játszani, és az teljesen más lesz. Az Atlético érezni fogja ezt, és mi már alig várjuk. Olyan sok boldog arcot láttam ma este a stadionban, amit teljesen megértek, mert szép győzelem volt, viszont a párharc itt még nem ért véget. Amíg 11 játékos lesz ott a pályán Liverpool-mezben, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. Minden Atlético Madrid szurkolónak, akiknek megvan a jegye már a visszavágóra, azt üzenem: Üdvözlünk az Anfielden! Most örüljenek, mert ott már nem biztos, hogy fognak.”

Diego Simeone a mérkőzés után a csapat drukkereinek ajánlotta a győzelmet, és ő is tudja, hogy nagyon nehéz dolguk lesz még a következő mérkőzésen.