Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: döntetlent játszott a Manchester United, a Getafe lefocizta az Ajaxot

A Bajnokok Ligája után az Európa-liga is folytatódott a legjobb 32 csapat részvételével. A Manchester United a Club Brugge otthonába látogatott az első fordulóban, de nem túl jó játékkal csak egy döntetlent tudtak összehozni. A Getafe lefocizta az Ajaxot, ahogy a Sporting is a Basaksehirt, de a Köbenhavn és a Celtic is csak egy döntetlenig jutott. 

Forrás: uefa.com

Club Brugge-Manchester United: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Dennis (15.) ill. Martial (36.)

Nagyon jól kezdett a Brugge, és többször is veszélyeztették a United kapuját. Végül a 15. percben szerezték meg a vezetést egy kapuskirúgás után, amit a kinn álló Romero megkerülésével Dennis lőtt a hálóba. Nem játszott jól az MU, de a 36. percben mégis egyenlített Martial góljával, aki kihasználta Mechele hibáját. A francia a 43. percben még egy kapufát is lőtt, de a vezetést nem tudták megszerezni a szünet előtt.

A második félidő eleje igen eseménytelenül telt, bár az 50. percben Romerónak kellett védenie Dennis lövését. Érkeztek a cserék mindkét oldalon, de ez sem lendítette fel a játék képét. A 78. percben akár ismét megszerezhette volna a vezetést a Brugge, de Dennis tökéletes passzát Kossounou közelről a kapu mellé lőtte. A 86. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a United, de Bruno Fernandes telibe találta a sorfalat. Nem érkezett már egy őjabb gól a végére, pedig az utolsó percekben mindkét csapatnak volt egy-egy lehetősége pontrúgásból, így az MU az idegenbeli gól előnyével várják a visszavágót.

Getafe-Ajax: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Deyverson (38.), Kenedy (90+3.) ill. –

Teljesen lefocizta a Getafe az Ajaxot az első félidőben, a hollandoknak kapuralövése sem volt. A spanyol csapat a 38. percben szerezte meg a vezetést, amikor egy beívelés után Olivera passzolt Deyverson elé, aki közvetlen közelről, kapásból lőtt laposan a hálóba.

Az Ajax a második félidőben sem tudott mit kezdeni a spanyol csapattal, akik teljes fölényben futballoztak, bár a gól nem jött össze nekik, ahogy a támadások is rendre elmaradtak, pedig kihasználhatták volna az Ajax enerváltságát. A hazaiak a 73. percben álltak a legközelebb az újabb találathoz, ekkor Cucurella eresztett meg egy szép lövést a kapu közepe felé, de Varela reflexmozdulattal hárította a próbálkozást. A végére azért az Ajaxnak is lett egy-két helyzete, de egyik sem volt annyira veszélyes. A hosszabbításra viszont csak összejött az újabb találat a spanyoloknak Kenedy révén, így a Getafe kétgólos előnnyel utazhat majd Hollandiába a visszavágóra.

Sporting-Basaksehir: 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Coates (3.), Sporar (44.), Vietto (51.) ill. Visca (77. – büntetőből)

Sokkal jobb volt a Sporting az első játékrészben, és már a szünet előtt kétgólos előnyre tettek szert. Az első gól már rögtön a 3. percben érkezett, miután Acuna szögletét lőtte be Coates a hálóba. A második találat a félidő végén jött, ekkor egy jó labdaszerzés után Ristovski passzát váltotta gólra Sporar.

A második játékrészben is megmaradt a portugálok fölénye, és az 51. percben egy csodás előrepassz utáni támadás végén Vietto lőtt a hálóba. A háromgólos előny megszerzése után visszavett a tempóból a Sporting, és ezután már csak az eredmény megtartására törekedett. Azért csúszott egy kis hiba a gépezetbe, mert a 76. percben büntetőt kapott a Basaksehir, amit Visca értékesített is. Elkezdtek jobban is játszani a törökök a gól után, de már nem sikerült még egy találatot összehozniuk, amivel a visszavágóra kicsit megnehezíthetnék a portugálok dolgát.

Köbenhavn – Celtic: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: N’Doye (52.) ill. Edouard (14.)

A Celtic játszott fölényben az első félidőben, a Köbenhavnnak kaput eltaláló lövése sem volt.  A vezetést is a skótok szerezték meg a 14. percben, amikor egy szép kontratámadás végén Edouard talált be a hálóba, de ezen kívül nem született már gól a szünet előtt.

A második félidő a Köbenhavn egyenlítésével kezdődött, amikor az 52. percben N’Doye lőtt higgadtan a kapu bal oldalába. A Celtic ezt követően is jobban játszott, és a 72. percben N’Doye akár ismét megszerezhette volna csapatának a vezetést, de a kapus bravúros mozdulattal védeni tudott. A 78. percben azonban nagyot hibáztak a skótok, hiszen tizenegyest ítéltek a Köbenhavnak, ám szerencséjükre Stage kihagyta a lehetőséget, és a bal kapufára rúgta a labdát. A végéig már egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, így a Celtic várhatja minimális előnnyel a visszavágót.