Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: első gólját szerezte új csapatában Eriksen, előnyben az Inter – eredmények

Csütörtökön visszatért az Európa-liga is, a legjobb 32 között folytatták a csapatok.

CFR Cluj – Sevilla 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Deac (59. – büntetőből) ill. En Nesyri (82.)

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét csapat igyekezett veszélyeztetni, de a kaput nem találták el a játékosok. Az 58. percben Djokovic tizenegyesből megszerezte a vezetést a kolozsváriaknak (1-0). Ezután visszaálltak a hazaiak, a Sevilla kezdeményezett, birtokolta a labdát, de kevés lehetőséget dolgozott ki. A 82. percben azonban egyenlíteni tudtak a vendégek, Luuk de Jong volt végtelenül önzetlen, és kihagyhatalan helyzetbe hozta az új igazolást, En Nesyrit (1-1). Három kaput találó lövésből két gól született, de újabb találat már nem esett. A Sevilla fontos idegenbeli gólt szerzett.

Ludogorec – Inter 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Eriksen (71.), Lukaku (95. – büntetőből)

Az első játékrészben a mezőnyben folyt a játék, kevés lehetőséget alakítottak ki a csapatok. A második félidőben felpörögtek az események, főleg az Internek köszönhetően. Jól birtokolták a labdát, és rengeteg lövéssel próbálkoztak. Ennek a 71. percben lett meg az eredménye, a télen érkező Eriksen talált be (0-1). A Ludogorec nem tudott váltani, sőt a 94. percben Lukaku egy tizenegyest is érvényesített. A Ludogorecnek egyetlen lövése volt egész meccsen, de az sem találta el a kaput.

Frankfurt – Salzburg 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Kamada (12., 43., 53.), Kostic (56.), ill. Hwang Hee-Chan (85. – büntetőből)

Bátran kezdte a mérkőzést a Salzburg, magasan védekeztek, de már a 12. percben hátrányba kerültek: Kamada talált be (1-0). Ezek után sem változtatott taktikáján az osztrák csapat, de egy ellentámadás után ismét Kamada volt eredményes a félidő végén (2-0). Ez a gól megfogta a vendégeket, az 53. percben is gólt kaptak, Kamada klasszikus mesterhármast jegyzett (3-0). Ekkor összeesett a Salzburg, Kostic talált be három perccel később (4-0). A 85. percben megszerezték a becsületgólt az osztrákok: Hwang Hee-Chan értékesítette a tizenegyest (4-1). A Salzburgon érződött a télen távozó Haaland és Minamino hiánya. Szoboszlai kezdőként lépett pályára, a 71. percben lecserélték.

Shakhtar Donetsk – Benfica 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
 Alan Patrick (56.), Kovalenko (72.) ill. Pizzi (67. – büntetőből)

A Shakhtar jobban kezdte a mérkőzést, nem hagyták kibontakozni a Benficát. A második félidőben felvették a ritmust a portugálok, de az 56. percben Alan Patrick góljával a hazaiak szereztek vezetést (1-0). Gyorsan válaszoltak a vendégek: a 67. percben Pizzi egyenlített büntetőből (1-1). Nem örülhettek sokáig a portugálok, öt perccel később Kovalenko góljával ismét vezetett az ukrán csapat (2-1). A Benfica betalált idegenben, így nyitott maradt a továbbjutás kérdése.