Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Giroud élt a lehetőséggel, a Chelsea verte a Spurst – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 27. fordulójának nyitómérkőzésén a Chelsea hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Tottenham Hotspur ellen, így a Kékek egy lépéssel közelebb kerültek a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolásához.

Fotó: Bleacher Report Football / Facebook

Az összecsapás rangadóhoz méltó módon magas intenzitással indult, az első kaput eltaláló lövést a vendégek jegyezték: Lucas Moura remek próbálkozását Willy Caballero szép vetődéssel hárította. Az első negyedóra végén a túloldalon Olivier Giroud vezetéshez juttatta a Chelsea csapatát, a francia csatár Ross Barkley kapufáról kipattanó labdájával vette meg válogatottbeli társa, Hugo Lloris kapuját. Nem sokkal később Marcos Alonso a gyengébbik lábával húzott váratlant, kis híján megduplázta az előnyt. Az első félidő második felében nem alakult ki különösebb gólhelyzet, a Harry Kane-t és Son Heung-Mint is nélkülöző Spurs leginkább az ellenfél pontatlan passzaiból igyekezett építkezni.

A második játékrészben Frank Lampard fiai villámgyorsan keresztbe tettek José Mourinho terveinek, ugyanis Barkley passzát követően Alonso kilőtte az alsó sarkot. Ezután a Chelsea többször is közel járt a harmadik találathoz, Lloris azonban állta a sarat. A Tottenham alakulatán a csereként beálló Érik Lamela és Dele Alli sem tudott segíteni, igaz a szépítés összejött az utolsó előtti pillanatokban: Antonio Rüdiger jegyzett öngólt egy balszerencsés mozdulatot követően.

A londoni Kékek a három pontjuknak köszönhetően 4 pontra elhúztak riválisuktól a tabellán, de a folytatásban továbbra is nagy harc várható a BL-helyekért.

Chelsea – Tottenham Hotspur 2–1 (1-0).
Gólszerzők: Giroud, Alonso, ill. Rüdiger (öngól).

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szombat
16:00 Burnley – Bournemouth
16:00 Crystal Palace – Newcastle
16:00 Sheffield United – Brighton
16:00 Southampton – Aston Villa (Spíler 1)
18:00 Leicester – Manchester City (Digi Sport 1)

Vasárnap
15:00 Manchester United – Watford
15:00 Wolves – Norwich
17:30 Arsenal – Everton (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Liverpool – West Ham (Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: