Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordított az Atlético a Villarreal ellen – videóval

A La Liga 25. fordulójának zárómeccsén az Atlético Madrid a Villarrealt fogadta a Wanda Metropolitanóban. Diego Simeone együttese hamar hátrányba került, de nem adták fel, és végül megnyerték a meccset, amivel visszavették a harmadik helyet a tabellán. 

Forrás: Atlético Madrid Twitter

Az első félidőben a Villarreal játszott fölényben, a vezetést is ők szerezték meg a 16. percben. Az előre lőtt labdát még blokkolták a védők, de az így épp Paco Alcacer elé pattant, aki a tizenhatos széléről lőtt nagyon szép gólt a bal alsóba. Két védése azért volt a vendégek kapusának is, ekkor először Morata majd Savic lövését kell védenie Asenjónak. Végül csak összejött az egyenlítés az Atlético Madridnak a 40. percben, miután Correa lőtte be a kapus feje felett a labdát a hálóba egy jó beadás után.

A második játékrészben már sokkal jobban játszottak a madridiak, bár a 63. percben Oblaknak kellett hatalmasat védeni Moreno lövésénél. Egy perccel később azonban már érkezett is a hazai vezetés, ekkorCorrea beadását fejelte be Koke a kapu jobb oldalába. A hazai csapat szép lassan átvette az irányítást, és a 74. percben érkezett a harmadik Atlético-gól is. Joao Felix eresztett el egy lövést a tizenhatos sarkáról, a megpattanó labda pedig Asenjo mellett csapódott a hálóba. A Villarreal ezekre már nem tudott válaszolni, és Simone gárdája sem szerzett már újabb gólt, így a lefújáskor is ez maradt az eredmény.

Atlético Madrid – Villarreal: 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Correa (40.), Joao Felix (74.) ill. Alcacer (16.)
Sárga lap: Saúl (61.), Joao Felix (90.) ill. Pena (25.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további eredményei:

Péntek:
Real Betis – Mallorca: 3-3

Szombat:
Celta Vigo – Leganés: 1-0
FC Barcelona – Eibar: 5-0
Real Sociedad – Valencia: 3-0
Levante – Real Madrid: 1-0

Vasárnap:
Osasuna – Granada: 0-3
Alavés – Athletic Bilbao: 2-1
Real Valladolid – Espanyol: 2-1
Getafe – Sevilla: 0-3
Atlético Madrid – Villarreal: 3-1

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: