Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nyáron topigazolásként érkezett, most be sem került a Barcelona elleni keretbe

Tavaly nyáron 38 millió eurót költött Hirving Lozano megszerzésére a Napoli. A PSV Eindhoventől érkező támadó azonban egybehangzó sajtóhírek szerint egy év után elhagyhatja Nápolyt. A Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre be sem nevezték, ami újabb jel arra, hogy klubot válthat.

A PSV történetének legdrágábban eladott játékosa lett tavaly nyáron Hirving Lozano, egyben a Napoli második legdrágább igazolása a 39 millió euróért szerződtetett Gonzalo Higuaín után. Carlo Ancelotti – aki jelenleg az Evertont irányítja – kívánságlistáján az első helyen szerepelt a mexikói válogatott támadó, ám a 60 éves olasz szakember decemberi távozása után Lozano mellőzötté vált a Napolinál. Idén eddig 53 percet töltött összesen a pályán a Serie A-ban, az Olasz Kupában pedig 75 percet kapott a Perugia elleni nyolcaddöntőben – a negyeddöntőben és az elődöntő első felvonásán már a keretben sem volt.

„Én hozom meg a döntéseket, Lozanónak még többet kell dolgoznia, hogy készen álljon. Nemcsak nem játszik, helye sincs jelenleg a keretben, mert más típusú futballistákat keresek a csapatba” – indokolta döntését Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatón.

Lozano minden sorozatot figyelembe véve 23 tétmérkőzésen három gólt és két gólpasszt jegyzett a Napoli színeiben. Szerződése 2024 nyaráig érvényes, piaci értékét 40 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Az olasz sajtó egybehangzóan arról cikkez, hogy a 24 éves támadó a nyáron elhagyja Nápolyt. Korábban a Chelsea-vel, a Tottenhammel, a PSG-vel, a Monacóval és az Evertonnal is hírbe hozták. Utóbbi logikus döntés lenne, hiszen újra együtt dolgozhatna Ancelottival. Más kérdés, hogy melyik klub lesz hajlandó fizetni érte 30-40 millió euró közötti összeget.