Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: valóban nagyon hiányoznak CR góljai a csapatnak

A Real Madrid góljainak a száma jócskán megcsappant, amióta Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt, de valóban hiányoznak a csapatnak ezek a találatok?

Forrás: Marca

A statisztika tisztán azt mutatja, hogy a Real Madridnak problémái vannak a gólszerzéssel Ronaldo távozása óta.

A portugál összesen 450 alkalommal talált be 438 mérkőzésen a királyi gárda játékosaként, amíg 2018-ban a Juventusba nem igazolt. A Real Madrid azóta 93 meccset játszott, amikből 21 találkozón maradt a csapat gólképtelen. Amíg Ronaldo ott volt, azon a 438 mérkőzéseken, amelyen pályára lépett, csak 36 alkalommal nem került fel a Real Madrid neve az eredményjelzőre.

Az Eibar elleni hétvégi, 5-0-ás győzelmével a Barcelona nem csak a tabellán előzte meg a Real Madridot, hanem a klubok története során szerzett bajnoki gólok számában is: a katalánok ezzel már 6151 találatnál járnak a La Ligában, míg a madridiak 6150-nél.

És itt ismét képbe jön Cristiano Ronaldo. Amikor a portugál eligazolt, a Real Madrid még 42 góllal állt a Barcelona előtt, ez az előny azonban mindössze 62 mérkőzés után eltűnt. Érdekesség, hogy CR éppen 42 gólt lőtt eddig a Juventus színeiben.

Amióta Zinedine Zidane 2019 márciusában visszatért, hogy összeszedje a szétesőben lévő Real Madridot, szembesülnie kellett azzal a ténnyel, hogy a csapata már nem szerez annyi gólt, mint ezelőtt: a francia tréner első regnálása alatt 149 mérkőzésből csak 9 alkalommal maradt gólképtelen a csapata, amióta viszont visszatért, már 11 alkalommal nem tudtak betalálni, ehhez viszont mindössze 47 találkozó kellett.

Képtalálatok a következőre: marcelo levante

Ha a mostani szezont nézzük, a statisztika továbbra is azt mutatja, hogy gondjai vannak a támadásokkal és a gólszerzéssel a madridiaknak. Ennek egyik oka a rengeteg beadás, amelyek legfőképp a szélekről érkeznek. A legutóbbi, Levante elleni vereségük alkalmával, Marcelo és Carvajal együtt összesen 33 alkalommal adták be szélről a labdát, ami ráadásul “csak” a negyedik legtöbb próbálkozás volt eddig a szezonban. Érdekes módon fordított kapcsolat van a beadások száma és a szezonban elért győzelmek között, mivel a Real Madrid nem tudta megnyerni azokat a mérkőzéseket, ahol a legtöbb beadást vitték véghez: a Celta Vigo (2-2), az Athletic Bilbao (0-0), a Real Sociedad (3-4), és a Levante (1-0) elleni meccseken, illetve az Atlético Madrid elleni Szuperkupa döntőn is (0-0).

Ebben az idényben Karim Benzema vezeti a házi góllövőlistát 18 találattal. Mögötte a tizenegyeseket lövő Sergio Ramos áll (7 gól), majd a középpályások, Rodrygo (7), Toni Kroos (5), Luka Modric (5) és Casemiro (4). Luka Jovic, aki 60 millió euróért igazolt nyáron a Real Madridba mindössze 2 gólnál tart, igaz, mindössze 764 percet játszott eddig a szezonban. Összevetve a csapat első számú csatárával, Benzema már 2687 percnél jár.

Ha visszanézünk a duplázó 2016/17-es szezonra, amikor a Real Madrid a bajnoki és a BL-trófeát is a magasba emelhette, átlagosan 2,8 gólt lőttek meccsenként. Ebben az idényben ez jelentősen lecsökkent, 1,74 gól/meccsre.

Zidane együttesének ebben a szezonban 6,8 lövésre van szüksége egy gólhoz. Az előző idényben ez csak kicsivel volt rosszabb, (6,9) amíg azonban Ronaldo a Real Madridban játszott, az első szezonját kivéve, soha nem volt szükség 6-nál több lövésre egy gólhoz.